1. Головна
  2. Новини
  3. Сьогодні — день народження у Почесного громадянина Ковеля Анатолія Семенюка

Сьогодні — день народження у Почесного громадянина Ковеля Анатолія Семенюка

«Ковель - рідне місто моє, ти мов квітка у центрі Волині», - ці слова написав Анатолій Володимирович Семенюк, знаний на Волині поет, краєзнавець, журналіст, Почесний громадянин міста Ковеля. Скільки б віршів не було написано про Ковель, мабуть, лише один назавжди залишиться найвідомішим та найулюбленішим для ковельчан, який покладений на музику Миколою Гересом. Це – «Пісня про Ковель».

Скільки написано поезій, присвячених місту, точно не знає й сам автор. Пише про те, що на серці. Здебільшого відомі поети та письменники починали писати ще у дитинстві. Анатолій Семенюк, швидше, є винятком. Свій перший вірш він написав у 49. Та вже понад два десятка літ його не полишає творча муза. Написано сотні віршів, у співавторстві з композиторами створено десятки пісень. Є оповідання, нариси, поеми.

18-річним юнаком Анатолій Семенюк розпочав трудову діяльність у колгоспі та згодом змінив чимало керівних посад: очолював колективи електромереж Ковельського району, ЖЕКу №2, двічі був очільником міста залізничників, керував справами у районній раді, був консультантом міського голови, виконував обов’язки директора культурно-просвітницького центру. Та жодна посада не ставала на заваді творчості, до вершин якої Анатолій Володимирович йде впевнено, набираючись досвіду, відшліфовуючи свою майстерність, шукаючи нові образи у житті, в природі, в своєму оточенні. Найдорожчими для себе поет вважає вірші про маму. Важливою підтримкою для нього були і залишаються рідні - дружина Марія, двоє синів та троє онуків.

Як зізнається сам автор, час диктує певну моду на ті чи інші вірші. Та у своїй творчості він завжди дотримується принципу: у віршах обов’язковою є присутність добра і любові.

Анатолій Семенюк – один із тих, хто пише історію Ковеля. Про події з життя громади, портрети знаних людей краю, статті на актуальні теми, про політичне і світське життя, про кохання. У віршах чи прозі, художньо чи документально – усе залишає у спадок майбутнім поколінням.

Володимир Михалевич "Пісня про Ковель"


#ІсторіяКовеля #АнатолійСеменюк #ДеньНародження

Коментарі

Читайте також

Святкування 40-річчя визволення м. Ковеля і Ковельського району від німецько-фашистських загарбників

Святкування 40-річчя визволення м. Ковеля і Ковельського району від німецько-фашистських загарбників
Колекція документів ветеранів 47-ї армії 1-го Білоруського фронту та альбоми фотографій про святкування 40-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників 5-7 липря 1984 року.

Памятник Леніну в Ковелі

Памятник Леніну в Ковелі
Пам'ятник В.І. Леніну споруджено в 1973 році в м. Ковелі Волинської області на центральній площі міста відповідно дозволу Ради Міністрів Української РСР від 23 травня 1973 року.