1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельський відділ поліції нагадує про перереєстрацію зброї

Ковельський відділ поліції нагадує про перереєстрацію зброї

На сьогоднішній день поліцію турбує, перш за все, той факт, що деякі власники до теперішнього часу ще не перереєстрували свою зброю. Більшість з них просто забувають про необхідність продовження строку дозволу на зберігання зброї, але є й такі, котрі свідомо ігнорують вимоги законодавства, чим автоматично переходять у розряд правопорушників. То ж хотілося б попередити, що за дане правопорушення законодавством передбачене адміністративне покарання.

Стаття 192 Кодексу України про адміністративні порушення передбачає, що за порушення громадянами встановлених строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду або правил взяття їх на облік в органах внутрішніх справ у разі зміни місця проживання - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’яти одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тому, хотілося б нагадати власникам зброї, щоб вони заздалегідь приходили до дозвільної системи для ознайомлення з вимогами щодо перереєстрації. А також не забували, що володіння зброєю - це відповідальність не лише за себе, а й за оточуючих.

Адреса: м. Ковель, вул.. Незалежності,119а

Джерело - Ковельський відділ поліції Волинської області


#НаціональнаПоліція

Коментарі

Читайте також