1. Головна
  2. Новини
  3. Лікарі розповіли про стан обпечених на залізниці у Ковелі та Луцьку підлітків

Лікарі розповіли про стан обпечених на залізниці у Ковелі та Луцьку підлітків

У Волинському обласному опіковому центрі Луцької міської клінічної лікарні нині лікуються два неповнолітніх хлопці. Обоє отримали електротравми під час пустощів на залізниці. Діти отримали опіки від удару струмом від ліній електропередач, - про це Суспільному розповів лікар Роман Трач.

Нагадаємо, за місяць на Волині від струму травмувалися 4 неповнолітніх. 17 травня у Луцьку 15-річний хлопець стрибав по вагонах потяга поблизу залізничного вокзалу. Підліток отримав опіки 40% тіла.

Наступного дня на території Ковельського депо двоє підлітків 13 та 14 років вилізли на вагон потяга та отримали опіки електричним струмом, 27 травня у Ківерцівському районі 16-річний хлопець поліз на електроопору щоб зробити гарне фото – загинув.

Нині 16-ти річний лучанин, який отримав електротравму 17 травня на даху вагона потребує пересадки шкіри. Завідувач відділення Роман Трач каже: через хлопця пройшло 29 тисяч вольт, у відділення травмований поступив у шоковому стані, мав 40 відсотків опіків тіла. Зараз його життю нічого не загрожує.

- На даний момент стан середньої тяжкості, більша половина ран загоїлася, залишаються проблемні місця на грудній клітці. Я думаю, якщо буде пересадка власної шкіри, то на невеликій ділянці, глибокого опіку отримав близько 10 %, - каже лікар.

Іншого підлітка з електротравмою доставили у відділення наступного дня, 19 травня з Ковеля. Його сьогодні прооперували вдруге, каже лікар. 15 річний хлопець отримав 42% опіків.

- Знову провели оперативне втручання з приводу некректомії і вже частково рани перекриті власною шкірою. Після операції пацієнт почувається задовільно, - прокоментував ситуацію Роман Трач.


#Укрзалізниця

Коментарі

Читайте також