Низку сесійних питань сьогодні опрацювала постійна комісія з питань планування, бюджету і фінансів. Повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради. У роботі комісії взяли участь депутати, секретар міської ради Віра Федосюк, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету.

До порядку денного внесли та підтримали як невідкладний проєкт рішення про підготовку та затвердження матеріалів для продажу земельних ділянок по вулиці Грушевського шляхом аукціону.

Обранці громади погодили зміни до Програми підтримки епізоотичного благополуччя, проведення лабораторно-діагностичних робіт у сфері ветеринарної медицини Ковельською міжрайонною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у м. Ковелі на 2018-2022 рр. Вони стосуються внутрішнього перерозподілу коштів у межах запланованої суми на її реалізацію.

Присутні також проголосували за перенаправлення 300 тисяч гривень з Місцевої програми розвитку культури та мистецтва на 2019-2021 роки на фінансування допомоги суб’єктам мікропідприємництва.

Як ми інформували, на травневій сесії депутати прийняли рішення про надання компенсації з міського бюджету підприємцям для покриття втрат, які вони понесли по сплаті єдиного податку за період вимушеної зупинки діяльності під час карантину. Йдеться про ФОПів спрощеної системи оподаткування І та ІІ групи платників єдиного податку, які мають найману силу до 10 працівників та зареєстровані в м. Ковелі.

Підтримали і внесення змін до рішення міської ради від 19.12.2019р. № 60/6 “Про міський бюджет міста Ковеля на 2020 рік”. Місто отримало з державного бюджету субвенцію в сумі майже 165 тисяч гривень, які будуть використані на надання освітніх послуг дітям з особливими потребами.

Ще понад 506 тисяч гривень державної субвенції буде спрямовано на ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) шкіл міста. Місцевий бюджет співфінансуватиме ці роботи у сумі 217 тисяч гривень, які підуть на закупівлю обладнання.

Всі розглянуті проєкти рішень рекомендовані до затвердження на сесії міської ради.