1. Головна
  2. Новини
  3. Під час риболовлі на річці Турія від удару струмом загинув 38-річний чоловік

Під час риболовлі на річці Турія від удару струмом загинув 38-річний чоловік

У неділю, 29 червня під час риболовлі на річці Турія поблизу повітряної лінії електропередачі 10 кВ через недотримання правил охоронних зон загинув 38-річний волинянин. Про це повідомляють на сайті ПрАТ «Волиньобленерго».

Нещасний випадок стався внаслідок торкання вудкою проводів лінії електропередачі. Чоловік був смертельно травмований струмом. Працівники Ковельської філії відразу виїхали на місце події. Виявилося, чоловік підняв вудку на недопустиму відстань до проводів. Причиною трагедії стало незнання правил електробезпеки.

- Укотре переконливо звертаємося до волинян: на риболовлі будьте уважні та нагадуйте іншим про небезпеку! Розмахуючи вудкою, людина навіть не задумується, що дістати повітряних ліній дуже легко. Оскільки відстань від натягнутих дротів високовольтних ліній до землі в межах населених пунктів складає 7 м і 6 м за їхніми межами у важкодоступних місцях, а вудки завдовжки від 4–10 м. Такі нещасні випадки стаються через необачність або безвідповідальність. До того ж сучасні вудки виготовляють із вуглепластику, який є провідником електричного струму, - зауважує технічна дирекція ПрАТ «Волиньобленерго».



#Волиньобленерго

Коментарі

Читайте також

Платіжки за електрику для населення розділять на два рахунки

Платіжки за електрику для населення розділять на два рахунки
Споживачі сплачуватимуть окремо за постачання і транспортування електричної енергії. Про це повідомив голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.