1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі дітей з особливими потребами навчають грі на музичних інструментах

У Ковелі дітей з особливими потребами навчають грі на музичних інструментах

За результатами конкурсного відбору Міністерства культури та інформаційної політики Ковельська школа мистецтв візьме участь у пілотному проєкті «Мистецька освіта без обмежень». Про це повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Понад 20 років у Ковельській школі мистецтв використовують методики інклюзивної освіти. Педагоги мають у цьому напрямку певний досвід і здобутки. Тут грі на музичних інструментах навчають дітей з особливими потребами. Вихованці з різними діагнозами - ДЦП, аутизм, вади зору, опорно-рухового апарату, порушення центральної нервової системи, хвороба Дауна - опановують фортепіано, скрипку, баян.

Робота з такими учнями вимагає підготовки, знань, впровадження спеціальних програм. Ковельчани постійно переймають досвід та діляться своїми напрацюваннями.

Зацікавленість у колективу викликав і перший етап пілотного проєкту з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти «Мистецька освіта без обмежень». У червні педагоги подали Міністерству культури та інформаційної політики заявку для участі, аби підвищити свій рівень знань та практичних навичок у цій сфері професійної діяльності, отримати можливість спілкування з експертами та колегами, розробки спільних навчальних програм.

Приємно констатувати, що за результатами конкурсного відбору учасником проєкту «Мистецька освіта без обмежень» стала Ковельська школа мистецтв, єдина серед закладів цього профілю Волині. Вітаємо адміністрацію й викладачів та зичимо успіхів!


#ШколаМистецтв #СоціальнийЗахист

Коментарі

Читайте також