Ковельчан просять висловити свою позицію щодо рекомендованої номінації шляхом громадського голосування, давши відповідь на питання: чи підтримуєте Ви номінацію “Найвищий бронзовий пам'ятник Тарасу Шевченку в Україні” для реєстрації в Національному реєстрі рекордів України? Про це повідомляють на сторінці Ковельської міської ради у Фейсбук, де і триває голосування.

У рамках напрацювання заходів щодо відзначення у місті Ковелі Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України від ГО “Асоціація осіб з інвалідністю “Добродія в дії” надійшла наступна пропозиція: 22 серпня з нагоди 15-річчя встановлення монумента Т.Г. Шевченка у Ковелі провести реєстрацію рекорду “Найвищий пам'ятник Тарасу Шевченку” фахівцями Національного реєстру рекордів України.

Інформація про акцію була розміщена активістами згаданої організації у соціальних мережах. Спеціалісти відділу внутрішньої політики, організаційної роботи та зв'язків з громадськістю отримали повідомлення від представників влади м. Дніпра та м. Харкова, що у їхніх містах вищі монументи Кобзарю. Відповідно їх висота з постаментами — 20 м та 16,5 м (у Ковелі — 7,5 м).

У рамках підтримки громадських ініціатив влада міста звернулася до фахівців Національного реєстру щодо можливих варіантів реєстрації цього рекорду. Оскільки інформації з Дніпра та Харкова є достовірними, Ковелю було запропоновано номінацію “Найвищий бронзовий пам'ятник Тарасу Шевченку в Україні”.

Беручи до уваги, що реалізація цього проєкту потребує фінансового забезпечення, а найголовніше — його значення для іміджу міста, запрошуємо ковельчан висловити свою позицію щодо рекомендованої номінації шляхом громадського голосування, яке триватиме до 20 серпня.

Проголосувати можна за посиланням: