Сьогодні представники громадської волонтерської організації “Храм Надії” передали ковельським бійцям на схід маскувальні сітки. Секретар міської ради Віра Федосюк разом з депутатами посприяли у зборі коштів на придбання основи для сітки.


Як розповів командир роти забезпечення військової частини А-2042 капітан Андрій Кузьміч, маскувальні сітки в зоні проведення АТО відіграють надзвичайно важливу роль. Це — нагальна потреба для маскування техніки та озброєння, що знаходиться безпосередньо на лінії розмежування. Ворог широко використовує такі засоби розвідки як безпілотні апарати, і виявлення позицій українських військ є для них пріоритетом.


За словами командира, забезпечити маскування позицій, сил та засобів за рахунок держави не завжди можливо. Промисловість не встигає за потребами армії. Тому допомога волонтерів є вкрай важливою.


Представниці “Храму Надії” вже неодноразово передавали нашим бійцям маскувальні засоби. Цього разу на схід, де проходять службу ковельські військові з в/ч А-2042 , буде відправлено три сітки. Ще три — чекають в інших підрозділах. Вони також уже готові до відправлення.


Як запевняє керівник громадської організації Надія Орлова, до нового року сплетуть ще кілька сіток. Загалом на виготовлення однієї йде 3-4 дні. Їх розмір: 3м х 8м. Плетінням займаються 12 жінок. Усі вони пенсіонерки і приходять сюди за власним бажанням та покликом серця. Найстаршій з них — 80 років.


Кошти на купівлю усього необхідного для бійців надають благодійники. Серед них — підприємці, лікарі, сільські та селищні громади, релігійні громади, міський осередок партії ВО “Батьківщина”. Співпрацюють також і з іншими громадськими організаціями. Зокрема з місцевим осередком Товариства Червоного Хреста України. А, власне, засобами для плетіння сітки (це переважно тканина та одяг відповідного кольору) забезпечують власники магазину “Планета секонд хенд”.


Крім маскувальної сітки, громадська організація “Храм Надії” передасть бійцям на передову продукти харчування, одяг, засоби гігієни, солодощі, приготовлені власноруч салати, тушковане м'ясо, сушені фрукти і трави. Усе це також допомагають зібрати небайдужі люди.


На завершення зустрічі військові та волонтерки обмінялися словами вдячності. Одні - за материнську турботу і допомогу. Інші — за героїзм і самовідданість.

#ХрамНадії #ДопомогаАТО #Волонтери #Благодійність #Депутати #ВіраФедосюк