25 сортів кавунів виростив мешканець Ковельського району Василь Сидорук. Він розповів Суспільному, що баштанною культурою займається другий рік. Із насінин вирощує у теплиці розсаду, потім висаджує у поле і доглядає.

- Поганий старт був. Коли садили, були холодні дощі. Вісім з половиною тисяч саджанців мусив пересадити. Не зміг другий раз культивацію зробити, зілля дуже багато, бо хімію не використовую. Тільки сапка і культиватор, - каже Василь Сидорук.


Торік, каже фермер, було два гектари, цієї весни збільшив площу і кількість сортів. Зі слів чоловіка, погода цього року не сприяла врожайності баштанних.

"Баронеса" – один із 25 сортів кавунів. Вирощує їх поблизу села Мирин Ковельського району. Площа баштану – п’ять гектарів. Від хвороб захищає рослину біопрепаратами. Нині збирає врожай. Каже: вродило на 30% менше. Торік було по 60 тон з гектара, зараз – близько 40-а.

Василь Сидорук показує і розповідає про експериментальну ділянку: на ній садив по сто саджанців різних сортів. Серед них – "Місячний кавун", - каже фермер. Випробовує різні сорти, щоб обрати найкращі для Волині.

Детальніше - у сюжеті Суспільного.