1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельському професійному ліцею - 50 років

Ковельському професійному ліцею - 50 років

На свято ювілею навчального закладу завітали представники обласної, міської, районної влади, ветерани праці, випускники, друзі та колеги, - пише офіційний сайт Ковельської міської ради.


Уже півстоліття заклад готує кваліфікованих робітників, має свої традиції та надбання, славну історію. Постійно удосконалюється навчально-виховний процес, модернізується, розвивається матеріально-технічна база. Тут створені комфортні умови для молоді, яка готова вчитись. Усі спеціальності, які отримують у ліцеї, затребувані на ринку праці, а тому випускники йдуть на роботу на підприємства за обраною професією.


Традиційно перше слово було надано господареві свята – директору Ковельського професійного ліцею Сергію Антонюку. Сергій Миколайович розповів про сьогоднішні здобутки закладу, висловив вдячність колегам за хорошу командну роботу, сумлінність, постійний творчий пошук та педагогічну майстерність.


Привітав колектив й перший заступник міського голови Михайло Гетьман. «Ви робите важку і дуже важливу справу – даєте хороший старт у житті молодому поколінню. Навчання у цьому закладі це –хороша можливість освоїти бажану спеціальність, реалізуватися.


Важливо те, що ви не боїтеся змін, а йдете у ногу з часом: працюєте над осучасненням обладнання, втілюєте у життя міжнародні проекти, освоюєте нові професії», - наголосив у своєму виступі Михайло Олександрович. Він побажав дружній родині ліцею здійснення усіх планів та задумів, терпіння, мудрості і натхнення та вручив нагороди від міської влади представникам колективу.


Багато хороших зичень звучало і від ветеранів праці, попередніх директорів Георгія Грушки та Віталія Сахарчука. Вони згадали ті роки, коли очолювали заклад, усіх, хто працював та навчався у його стінах. Не забули й про тих, кого вже нині немає.


Поздоровлення перепліталися з чудовою концертною програмою. Настрою додали мистецькі колективи Ковеля. Свої номери подарували й вихованці ліцею, які разом зі своїми наставниками довго готувалися, аби ювілей вдався на славу.


З історії Ковельського професійного ліцею

За матеріалами офіційного сайту Ковельського професійного ліцею

У 1967 році відкрив свої двері для перших учнів навчальний заклад, побудований на околиці міста Ковеля, який повинен був забезпечити робітничими кадрами майбутній промисловий гігант - завод "Ковельсільмаш". Потрібно було готувати висококваліфікованих робітників таких професій: токар, фрезерувальник, слюсар-ремонтник. Цей заклад називався Ковельське міське професійно-технічне училище №57.

Важливим для училища був 1969 рік - відбувся перший випуск робітників для заводу "Ковельсільмаш". В цьому році в цехи молодого підприємства прийшли 280 юнаків та дівчат. За неповних 40 років свого існування училище випустило понад 12 тисяч кваліфікованих спеціалістів, які і понині трудяться в різних куточках нашої України та за її межами.

З 1974 року розпочинається нова сторінка училища. Якщо раніше учні здобували лише професійну підготовку, то з цього року започаткувалась середня освіта і ПТУ стає середнім професійно-технічним училищем.

Бажаючих навчатись у профтехучилищі було стільки, що працювали в дві зміни і мали контингент понад тисячу учнів.

Майже кожен рік відкривались нові професії: слюсар-ремонтник, слюсар механоскладальних робіт, контролер КОПіН, машиніст козлового крана.

З 1994 року училище, враховуючи потреби на ринку праці, відкриває професії народних промислів: вишивальниці; гончарі; керамісти; виготовлювачі художніх виробів з лози. Ці професії завоювали велику популярність, вироби наших учнів брали участь в усіх обласних і республіканських виставках художньо-прикладного мистецтва і поверталися з нагородами.

Важливою сторінкою в житті училища став 2003 рік, в якому професійно-технічне училище №7 змінило свою назву на Ковельський професійний ліцей.

Нині Ковельський професійний ліцей налічує біля 400 учнів, які здобувають на базі неповної середньої освіти такі професії: токар; фрезерувальник, електрогазозварник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, перукар-манікюрниця, виготовлювач художніх виробів з лози, кравець; вишивальниця, газозварник, монтажник санітарно-технічних систем та на базі повної середньої освіти: слюсар з ремонту автомобілів.

#ПалацУчнівськоїМолоді

Коментарі

Читайте також

«Нові таланти» Ковеля запрошують на свій ювілей

«Нові таланти» Ковеля запрошують на свій ювілей
Народний художній дитячий колектив студія естрадного співу «Нові таланти» відзначає 20-річчя. Святковий концерт з цієї нагоди відбудеться 10 листопада о 16.00 у Палаці учнівської молоді імені Івана Франка.

Ковельський "Барвінок" став переможцем на міжнародному фестивалі хореографії

Ковельський "Барвінок" став переможцем на міжнародному фестивалі хореографії
Днями «Народний художній колектив» ансамбль танцю «Барвінок» Ковельського Палацу учнівської молоді ім. Івана Франка взяв участь у міжнародному фестивалі-конкурсі хореографії «Day of the Dance», який відбувся у Львові.