1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі прикрашають новорічну ялинку

У Ковелі прикрашають новорічну ялинку

Ковель серед тих міст, в яких прикрашають на новорічні свята живу ялинку. Востаннє у Ковелі встановлювали зрізане дерево у 2013 році. До речі, саме тоді ялинка була однією з найвищих. Її висота сягала 16 метрів.

Цікаво, що лісові красуні, які радували ковельчан на новорічні свята, іноді були зовсім не з лісу. Їх садили та вирощували на своїх приватних обійстях мешканці Ковеля та району. А коли ялини через свої великі розміри стали нести певну загрозу, громадяни зверталися з проханням до влади допомогти їх зрізати. Деяким деревам було понад шістдесят років.

Сама процедура знесення є не з дешевих, зрештою як і саме дерево. Проте таким чином “укладалася угода”: власники ялин дарували їх місту, а комунальники уже за свій рахунок займалися знесенням.

У 2014 році вперше міською владою та, зокрема, оргкомітетом з проведення новорічно-різдвяних свят у Ковелі, було прийнято рішення прикрашати ялинку, яка росте поблизу Палацу учнівської молоді імені Івана Франка. Таку ініціативу підтримала громадськість міста. Адже ідея несе в собі досить благородну екологічну мету — збереження природи.

Зараз усе більше міст України переймають традицію прикрашати живі ялини. Ще за радянських часів їх висаджували навколо центральних площ, у міських парках чи не в кожному місті. І Ковель не став винятком. Центральний парк міста було закладено у 60-х роках минулого століття. Відтоді він пережив кілька реконструкцій. Ялинки, які нині є його окрасою, були висаджені в 70-х, на початку 80-х років.


Висота головної новорічної ялинки Ковеля уже досягає 12 метрів. На жаль, вона не може похвалитися своєю бездоганною природною стрункістю. Погодні умови та певні природні явища не зовсім позитивно впливають на її ріст і формування. Проте завдяки сучасному технічному обладнанню цього року вона має бути особливою. Аби ялинка виглядала стрункою та рівною, міська влада звернулася до харківської фірми, яка має досвід роботи у сфері виготовлення й монтажу новорічної ілюмінації. Саме вони і виконують цього року монтажні роботи. Надалі це робитимуть місцеві комунальники.


Ялинка засяє вогнями на День святого Миколая, 19 грудня. Тож на ковельчан чекає гарне свято, яке розпочнеться о 17 годині 30 хвилин.

#НоворічнаЯлинка #НовийРік #ДеньСвятогоМиколая

Коментарі

Читайте також