1. Головна
  2. Новини
  3. Ковель зустрічатиме новий рік з бюджетом

Ковель зустрічатиме новий рік з бюджетом

Сьогодні відбулась позачергова сесія міської ради. Головним її питанням був бюджет Ковеля на 2018 рік. Інтригою залишалось, чи вистачить голосів для його затвердження. Коли міський голова Олег Кіндер поставив документ на голосування, то у результаті із 27 присутніх, 26 натиснули кнопки «за», - йдеться на офіційному сайті Ковельської міської ради.


Бюджет Ковеля у 2018 році - понад 811 мільйонів гривень. Основною складовою його наповнення залишається податок на доходи фізичних осіб. Наступного року офіційно працюючі ковельчани сплатять до бюджету майже 132 млн. грн. Це на 18 мільйонів більше, ніж нинішнього року.

Понад мільйон сто тисяч гривень скерують податку на прибуток підприємств комунальної власності міста.

Прогнозується, що сума акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пального) складе 17,8 млн. грн., а від продажу алкоголю, тютюну та пива - понад 30 млн. грн.

Ковельчани (власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості) сплачують до міського бюджету й податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Ця сума у 2018 році має сягнути півтора мільйона гривень.

У 2018 році має зрости сума надходжень до бюджету від сплати земельного податку фізичними та юридичними особами. Вона становитиме понад 18 млн. грн.

Збір за місця для паркування транспортних засобів обраховано в сумі 451 тис. грн., що більше очікуваних надходжень за 2017 рік на 105 тис. грн.

Доходи міського бюджету поповнять й інші податки та збори. Зокрема туристичний збір - 32,6 тис.грн.; надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно - 481,6 тис. грн.; державне мито - 161,3 тис. грн.

Ковелю надійдуть кошти з державного бюджету. Базова дотація становитиме 8,1 млн. грн. Галузь освіти отримає 88,6 млн. грн. Ця сума на 11% більша, ніж у нинішньому році. Фінансування медицини держава навпаки зменшить на 10% і виділить 83,2 млн. грн. Соціальні виплати, допомоги і компенсації складуть близько 400 млн. грн.

Щодо бюджету розвитку, то на капітальні видатки галузі освіти заплановані кошти у сумі 5 мільйонів гривень. За рахунок цього ресурсу будуть придбані основні засоби та проведено капітальні ремонти дахів ЗОШ №5, ДНЗ №2, ДНЗ №8, частини покрівлі ЗОШ №9, частини покрівлі спортивного залу приміщення басейну НВК.№13, харчоблоку ДНЗ №1.

Така ж сума передбачена і на охорону здоров’я. Вона в основному буде спрямована на закупівлю сучасної апаратури.

Для закладів культури у 2018 році заплановано освоїти 2 мільйони 686 тис.грн., за які буде здійснено капремонти в школах естетичного виховання, завершено реконструкцію народного дому “Просвіта” та придбані основні засоби (апаратура, костюми, музичні інструменти).

Збільшаться фінансові ресурси на утримання і розвиток закладів фізичної культури та спорту, що дозволять повноцінно функціонувати комплексній дитячо-юнацькій школі ім. Є.Кондратовича, спортивній школі управління освіти, міському центрові фізичного здоров’я населення ,,Спорт для всіх” та проводити масові спортивні заходи.

На комунальне господарство і благоустрій обсяг капітальних вкладень з бюджету розвитку на 2018 рік визначений в розмірі 42 млн. 287 тис. гривень. Виділяються кошти РЖКП №1 та РЖКП №2 на виготовлення технічної документації на житлові будинки, встановлення диспетчерської системи ліфтів та їх капітальний ремонт. Значні фінансові ресурси у міському бюджеті передбачені на будівництво водопровідної мережі по вул. Кияна до мікрорайону Ковель-2 як здійснення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня, реконструкцію каналізаційних очисних споруд (заміна повітродувних агрегатів), капітальні ремонти водовідведення по вул. Ветеранів, Ярослава Мудрого, доріг по вул.Винниченка, Симоненка, О.Пчілки, Липинського, 40 років Перемоги, Мічуріна, Павлова, дворової території по вул. Володимирській, 91, будівництво вуличної мережі водопостачання по вул.Ходкевича, Юності, Комарова, Б.Хмельницького, Санітарна, Шептицького, Шишкіна, реконструкцію вуличного освітлення по вул. В. Кияна, Сагайдачного та інші нагальні потреби.

Також депутати затвердили програми місцевого значення: соціального захисту окремих категорій жителів міста; підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей; підтримки розвитку пріоритетних видів спорту; про висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування; збереження пам’ятників та об’єктів культурної спадщини, протидії захворюванню на туберкульоз; розвитку місцевого самоврядування та інші.

Міський голова Олег Кіндер подякував обранцям громади за розуміння і виважену позицію.

#МіськийБюджет #ОлегКіндер #Депутати #ВіраФедосюк #СесіяМіськоїРади

Коментарі

Читайте також