Шановні ковельчани!

В останні тижні у Ковелі стрімко збільшується кількість тих, у кого виявили коронавірусну хворобу. Наше місто з понеділка віднесено до «червоної» зони епідемічної небезпеки, що передбачає ряд заборон та обмежень.

Місцева комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про закриття дитсадків, школи переведено на дистанційну форму навчання, не працюють ресторани, кафе, перукарні, торгові центри.

Це вимушений крок, щоб зменшити кількість контактів та не допустити збільшення заражень небезпечним недугом. Втім, як будуть розвиватись події надалі, значною мірою залежить від кожного з нас.

Давайте дотримуватись простих правил, якими ми стали нехтувати, а сьогодні вони можуть вберегти життя: тримати дистанцію, мити руки, носити маски, користуватися дезінфікуючими засобами.

Дуже прошу батьків забезпечити своїм дітям комфортні і зручні умови для навчання онлайн та мінімізувати їх зустрічі з друзями, однокласниками. Дистанційне навчання — це далеко не канікули.

Ми маємо подбати не лише за себе, але й за тих, хто поруч, а особливо наших літніх батьків, лікарів, яких не варто зайвий раз наражати на небезпеку.

Якщо ви відчуваєте перші симптоми хвороби, залишайтесь вдома і неодмінно зателефонуйте своєму сімейному лікареві та проконсультуйтесь, як вам діяти далі. Сьогодення вимагає від нас ще більшої відповідальності.

Хочу щиро подякувати медикам, які не гають жодного дня і постійно напрацьовують алгоритм подальших дій.

Вкотре прошу: давайте берегти і поважати один одного, наберемось терпіння і пройдемо це випробування достойно.

Олег Кіндер, міський голова

Джерело: офіційний сайт Ковельської міської ради.