19 грудня вся Україна відзначає день святого Миколая Чудотворця. Цей святитель міста Мір Лікійських, який жив у IV столітті, вшановується усім християнським світом. Майже в кожній українській оселі поруч з іконами Спасителя і Богородиці можна побачити і образ святого Миколая Чудотворця.

З особливим нетерпінням чекають цього дня діти - бо для них це означає веселе свято й подарунки. Святий Миколай є опікуном подорожніх, моряків і рибалок. Святий неодноразово приходив на допомогу людям під час стихійного лиха - силою молитви зупиняв грозу.

Й нині у храмах саме перед іконою Святого Миколая моляться, вирушаючи в далеку дорогу. Він вважається і захисником бідних, скривджених, несправедливо засуджених. Шанують святителя і як покровителя шлюбу.

З появою шкіл при храмах Святий Миколай став опікуном учнів. У дитинстві йому легко давалася всяка наука. Відомо, що в XI столітті у Кельнському соборі в день пам'яті святителя учнів церковної школи обдаровували солодощами. З храму та школи свято поширилося й на родини.

Зі святом вас, ковельчани! З днем Святого Миколая!

Нехай цього святкового дня кожна дитина отримає подарунок, а теплі відчуття не полишають і дорослих. Ділімося зі своїми ближніми любов'ю, добром і щедрістю душі. Вітаймо Святого Чудотворця, щоб цього дня він завітав до кожної домівки!