14 травня 2021 року на «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужого рибалки про порушення Правил рибальства на озері Дольське, поблизу с. Дольськ Турійської ТГ Ковельського району Волинської області.

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на вказане місце. Під час обстеження водного об’єкту викрито двох громадян, які з гумового човна здійснювали вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями лову. Порушники встигли виловити рибу: 125 екз. плітки та 17 екз. карликового сомика, загальною вагою 7 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 10 914 грн.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.
«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша інформація дуже цінна в нашій роботі. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40»,- повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.
Довідкова інформація: Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину плітки становить 85 грн, карликового сомика – 17 грн.


Рибоохоронний патруль Волині