З метою врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації, проводиться обговорення та розгляд містобудівної документації «Детальний план території розміщення торговельно-розважального комплексу по вулиці Грушевського, 2 в місті Ковелі Волинської області». Про це повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.

Детальний план розроблено з метою уточнення планувальної структури і функціонального призначення територій, визначення параметрів забудови земельних ділянок та всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними і санітарно-гігієнічними нормами.

Замовник містобудівної документації: відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради. Розробник містобудівної документації: Приватне підприємство «Ковелькомунпроект» Підстава для розроблення: рішення Ковельської міської ради від 28 січня 2021 року № 4/127 «Про дозвіл на розроблення детального плану території по вул. Грушевського, 2».

Відповідальна за організацію розгляду пропозицій – начальник відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради Мурай Людмила Любомирівна.

Основні техніко-економічні показники проекту:

Територія, на яку розроблений детальний план, знаходиться у центральній частині міста Ковеля. Відповідно до генерального плану ділянка віднесена до виробничих територій, на яких розміщені виробничі приміщення ТОВ «Ковельська міська друкарня» з санітарно-захисною зоною розміром 100 м. Генеральним планом об’єкт пропонується на винесення за межі житлової забудови з метою усунення негативного впливу об’єкту на прилеглі житлові території. Детальним планом запропонована реконструкція виробничих приміщень друкарні під торгово-розважальний комплекс (супермаркет, торговельні приміщення, кафе, офісні приміщення, спортзал) з метою трансформації виробничих територій в громадські. Об’єкти, що підлягають реконструкції розміщені на земельних ділянках площами 0,0736 га, 0,0678 га та 0,5002 га (кадастрові номери 0710400000:02:005:0046, 0710400000:02:005:0019), які перебувають у приватній власності та в оренді.

Для обслуговування об’єкту на проєктній території передбачені місця для паркування автомобілв у кількості 60 машино-місць. Площа забудови складає 2551,0 кв.м, мощення - 2792,0 кв.м, озеленення – 457,0 кв.м.

Проект складається з текстових та графічних матеріалів

Графічні матеріали:

- Схема розташування території у планувальній структурі міста

- План існуючого використання території

- Проектний план

- Схема інженерної підготовки території та вертикального планування

Текстові матеріали:

- Пояснюча записка

З детальним планом території можна ознайомитись на офіційному сайті Ковельської міської ради www.kovelrada.gov.ua у рубриці «публічна інформація», підрубриці «публічна інформація щодо містобудівної діяльності», а також містобудівна документація буде розміщена на інформаційному стенді на першому поверсі будинку рад і у відділі містобудування та архітектури каб. 105 (1-й поверх), тел.6-17-39 з 26 липня 2021 року до 24 серпня 2021 року з 8-30 до 17-00 (понеділок-четвер), з 8-30 до 16-00 (п’ятниця) за адресою: м.Ковель вул. Незалежності,73.

Пропозиції надаються особисто або через уповноваженого представника на ім’я міського голови за адресою: м. Ковель, вул. Незалежності,73 або на електронну пошту zvernennya@kovelrada.gov.ua до 24 серпня 2021 року.

Пропозиції подаються у письмовому вигляді із зазначенням прізвища,ім’я та по батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб – із зазначенням їх найменування, місцезнаходження, посади і особистого підпису керівника.

Пропозиції повинні містити чіткі обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. Пропозиції, надані після встановленого строку залишаються без розгляду. Подані пропозиції розглядаються у місячний строк.

Громадські слухання з обговорення містобудівної документації «Детальний план території розміщення торговельно-розважального комплексу по вулиці Грушевського, 2 в місті Ковелі Волинської області» відбудуться 17 серпня 2021 року о 15.00 в сесійному залі Ковельської міської ради за адресою: м.Ковель, вул.Незалежності,73 (2-й поверх).

Відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради.