3 вересня 6 років тому на Сході загинув наш земляк - Володимир Киян. Похований він в селі Вербка Ковельського району. Доповідає офіційний сайт Ковельської міської ради.

Сьогодні його мама Валентина Ізидорівна, заступник міського голови Віктор Жигаревич та начальник Ковельського районного центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Середюк прийшли до могили Героя. Всі разом згадували, яким веселим був Володя у житті, яке мав прекрасне почуття гумору, завжди посміхався. Він дуже любив Україну, був справжнім патріотом своєї держави.

Пані Валентина каже, що онук, якому виповнилось всього три місяці, як Володя загинув, дуже подібний на свого татуся. Цьогоріч він пішов у Львові в перший клас. З цією важливою подією маленького Данилка прийшла привітати майже ціла рота 80-ї аеромобільної бригади, в якій служив капітан Володимир Киян.

Побратими підтримують родину свого товариша. Про їх піклування, доброту говорить і те, що у Данилка тепер в кімнаті - 9 ранців зі шкільним приладдям. І тепер вісім - він разом з мамою передадуть діткам у сиротинець.

Пані Валентина розповідає, як і щороку, сьогодні приїхали у Ковель і друзі Володі, щоб вшанувати його пам’ять.

Нещодавно Володимиру Кияну присвоєно звання “Почесний громадянин міста Ковеля” (посмертно).

Народився Володимир Киян 8 жовтня 1981 у місті Ковелі, де і виріс у родині військових. Закінчив Сумський військовий інститут артилерії. Служив у 802-му реактивному артилерійському полку, брав участь у миротворчій операції в Іраку.

У 2004 році переїхав на постійне місце проживання до Львова, працював в аграрному бізнесі.

З квітня 2014-го — боєць одеського добровольчого батальйону міліції «Шторм». Згодом - командир мінометної роти 80-ї аеромобільної бригади, капітан Володимир Киян пройшов найжорстокіші битви в районі Луганська. Його підрозділ обороняв Луганську ТЕС, брав участь у бою під Веселою Горою, де у засідку потрапила колона батальйону «Айдар».

Боєць з позивним «Тайфун» був одним з кращих офіцерів, його поважали товариші, ним пишалась родина.

Капітан Володимир Киян підірвався на фугасі 3 вересня поблизу м.Щастя Луганської області. Похований в селі Вербка Ковельського району.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Удостоєний відзнаки «Народний Герой України».