1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельчанам, які планують поїздку до Польщі 10 січня, варто знати

Ковельчанам, які планують поїздку до Польщі 10 січня, варто знати

На Любомльщині поблизу МАПП “Ягодин” 10-го січня планують мирну акцію протесту: вимагатимуть скасування податкових обмежень (які нещодавно вступили в дію) на часте ввезення товарів із-за кордону. Про це пише інформаційний сайт "Кордон".

Як повідомляють активісти, збір мітингувальників відбудеться перед автомобільним пунктом пропуску о 9.00 ранку. Вони виступатимуть проти окремих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

Як відомо, цей закон набрав чинності з 1 січня. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в’їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. За більш частого в’їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

“На думку багатьох подорожуючих цей закон порушує конституційні права, тому кому не байдуже таке ставлення чиновників до народу — приєднайтесь до акції.” – закликають організатори мітингу. – Такі прийняті норми не вирішують проблем на кордоні, а тільки додають незручностей звичайним громадянам”.


#Митниця

Коментарі

Читайте також