1. Головна
  2. Новини
  3. Капелани і волонтери привезли “Різдвяну радість” на Схід

Капелани і волонтери привезли “Різдвяну радість” на Схід

З 24 по 29 грудня 2017 року Божого військові священики Ковельського осередку Військових капеланів Волині протоієреї Матвій Олійник (настоятель храму св. Пантелеймона, смт Люблинець), Роман Скірак (настоятель храму св. Михаїла, смт Щацьк), Станіслав Беспалов (настоятель храму св. Іоана Хрестителя, м. Ковель) разом з духовенством - протоієреями Іваном Зеленком (смт Стара Вижівка), Андрієм Сехом (смт Голоби) та волонтерами Іваном Буряком та Олександром Антонюком здійснили капеланськo-волонтерську поїздку в зону АТО. Про це пише газета "Вісті Ковельщини".

В ході поїздки відвідали міста Щастя, Новий Айдар, Станицю Луганську, Северодонецьк та Сватово Луганської області. Метою даної поїздки було донесення Різдвяної радості народження Спасителя, передання продуктів та смаколиків військовим, місцевому населенню, особливо дітям.

Капелани і волонтери відвідали і провели 16 різдвяних концертів для наших захисників, які обороняють рубежі держави від ворога в Луганській області. Усі заходи розпочинались і закінчувались молитвою. Особливістю поїздки були уже традиційні відвідини школи-інтернату, дитячих садочків, автомобільного коледжу в м. Щастя, адже тут не просто для дітей відбулися різдвяні концерти, а й завітав святий Миколай, даруючи дітям, сиротам, молоді, подарунки, передані з Волині.

Різдвяна радість сколихнула серця як дорослих, так і дітей. Сміх і сльози, радість і сум переповнювали усіх, а головне - тверда віра і надія на перемогу. Ось найважливіший здобуток цієї поїздки. Неможливо забути очі дітей, тих маленьких ангелів, які пообіцяли чекати святого Миколая на наступний рік, творячи добро, мир. Вони хочуть жити у щасті в місті Щасті.

В ході поїзди мали зустріч з місцевим осередком "Академії Козацтва", її очільником Генералом Козацтва Віктором Миколайовичем Ткаченком. Обговорили ряд важливих питань співпраці, взаємодії козацтва і Церкви.

Ковельський осередок Військових капеланів Волині висловлює глибоку вдячність усім, хто долучився до цієї поїздки: духовенству з громадами м. Ковеля і району, смт Стара Вижівка, смт Колки, с. Миляновичі, голові Ковельської районної держадміністрації Віктору Козаку, керівництву фірми "Дбайливий тато", бджілкам- трудівничкам м. Шаргорода (Вінницької обл.), благодійнику Івану Омелянюку, підприємцям Ігорю Узналі, В'ячеславу Шаві, директору Галині Божик та працівникам центральної районної бібліотеки, пані Галині Голубович, підприємству "Добра кухня", керівнику підприємства "Вежа" Тетяні Зінчук, керуючій супермаркету "Вопак" Тетяні Купрійчук, волонтерам Ігорю Рублю та Світлані Рудь, ковельському військовому комісару Сергію Гладуну, дирекції, учням та батькам другої, третьої, десятої шкіл м. Ковеля та шкіл смт Люблинця і с. Зеленого, дітям та вихователям дитячого садочка № 8 м. Ковель, дирекції супермаркету "Наш Край" (смт Стара Вижівка), директору Ковельського ринку Петру Сороці, працівникам Ковельської місцевої прокуратури, голові об`єднаної територіальної громади cмт Люблинець Наталії Сіховській, багатьом небайдужим, що посприяли в цій поїздці. Стараннями усіх зібрано було понад 2 тонни різних смаколиків на Схід.

СЛАВА УКРАЇНІ!

Ковельський осередок ВКВ



#ДопомогаАТО #Волонтери

Коментарі

Читайте також