У переддень свята – Дня захисників та захисниць України в Ковелі біля пам’ятника борцям за волю України відбувся урочистий мітинг. Інформує офіційний сайт Ковельської міської ради.

Звертаючись до ковельчан, міський голова Ігор Чайка зауважив, що 14 жовтня, у День Покрови, ми відзначаємо - День захисників та захисниць України, річницю утворення УПА, День козацтва. Це символізує зв’язок поколінь, героїчні традиції нашого народу і дарує упевненість, що все в Україні буде добре. Бо над нами – захист Пресвятої Богородиці.

Він висловив вдячність ветеранам війни, військової служби, учасникам національно-визвольних змагань, військовослужбовцям, учасникам АТО та ООС, волонтерам. Побажав усім миру, благополуччя та міцного здоров’я, злагоди і порозуміння у суспільстві, добра кожній родині.

А також Ігор Чайка презентував тематичну експозицію з промовистою назвою «Зерно».

“Кожен, хто віддав життя за рідну землю, продовжується в своїх дітях. Ви можете бачити 14 портретів воїнів нашої громади, які полягли за Україну, і портрети їх дітей”, - зауважив він.


Нині уздовж бульвару Лесі Українки розміщені світлини: Абрамчука Олександра, Артемука Олександра, Вишневського Олега, Данилевича Романа, Дем’яника Сергя, Задорожнього Андрія, Кияна Володимира, Кірєєва Ігоря, Кравчука Миколи, Мостики Андрія, Тарасюка Олексія, Шиліка Анатолія, Ярмолюка Олександра, Корнача Сергія.

А також сфотографовані, за згодою матерів, 18 дітей різного віку: Артемуки – Максим, Іван, Дарина; Тарасюк Дарина; Ярмолюки – Максим та Нікіта; Шиліки – Тетяна і Артем; Данилевич Іванна; Вишневські – Євген та Соломія, Кірєєва Тетяна; Задорожні – Андрій та Анна; Корнач Дарина; Кравчуки – Ілля і Таїсія; Киян Данило.

Також до присутніх звернувся кіборг Віталій П’ясецький :

«Боротьба ще не завершилася, тому що українці продовжують відстоювати свою державу. На кожному опорному пункті, на лінії розмежувань стоять українські бійці. Вони там, щоб ми могли жити спокійно в незалежній країні. Пам’ятаймо про це».


Цього осіннього дня усіх єднало спільне бажання - миру в нашій країні, Гімн нашої держави, який виконав муніципальний духовий оркестр.

Пам’ять про загиблих патріотів – захисників України вшанували хвилиною мовчання, а панахиду відслужили священники Православної Церкви України.

Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника.


Потому учасники мітингу пройшли до Меморіалу Слави, де була освячена оновлена стела на честь загиблих в АТО земляків та Героїв Небесної Сотні.