У ліцеї №10 проходив тиждень здорового харчування. Діти спробували страви за рецептурою висококваліфікованого кухаря Євгена Клопотенка і поставили їм свій «знак якості». Доповідає офіційний сайт Ковельської міської ради.

Заклад став учасником пілотного проєкту у нашому місті. Тут першими спробували змінити стереотипи про шкільне харчування. Як каже виконувач обов’язків директора Олена Жигаревич, і її підтримує колектив, що їм повезло з кухарем. Любов Харчук не побоялась поексперементувати і вони разом пройшли цей квест.

Завершився смачний тиждень - Днем їдальні, на який запросили директорів навчальних закладів, а також голів батьківських рад. Вони мали змогу дегустувати усе, що пропонувалось учням.

Дітям дуже сподобались зміни. Вони поставили свої оцінки стравам Клопотенка, а радше пані Любові Степанівни і її колегам по кухні.

Олена Жигаревич запевняє, що хоча нове меню почнуть запроваджувати з нового року, та все одно деякі страви залишать: ті, які найбільше сподобались дітям.

Сьогодні вартість шкільного сніданку - 8 гривень. Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Верчук розповіла, що за розрахунками спеціалістів, аби меню було різноманітним і порція - повноцінною, ціну необхідно збільшувати.

Разом з тим, треба переобладнати харчоблоки, придбати для них спеціальну кухонну техніку. До слова, для учасників пілотного проєкту - ліцею №10 та ЗДО №8 планують виділити кошти з міського бюджету у сумі 350 тисяч гривень на пароконвектомати.

Місто готується до змін і робить впевнені кроки, аби у школах і садках було смачно, корисно і здорово.

Лікар - педіатр Богдан Михайлевський теж говорив про переваги здорового харчування і не оминув можливості спробувати страви, які рекомендує Клопотенко.

«У захваті, що подібне відбувається у Ковелі. Для мене, як лікаря-педіатра, батька, це дуже близьке і важливе. Кожна страва має право на життя», - говорить він.

Директору ліцею №11 Галині Сидорук найбільше смакував болоньєзе. І вона переконана, що проблем у їх закладі із впровадження такого меню не буде.

“У нас теж працюють хороші кухарі, які без проблем приготують такі страви, адже вони не є складними”, - запевнила Галина Олексіївна.


Хвалили нове меню і мами дітей, які навчаються в десятому ліцеї. І на відміну від них, вони вподобали шпундру і теж оцінили болоньєзе.

Олена Грицюк, після того як побувала на Дні їдальні, написала на своїй сторінці:

“Я, як мама, та голова батьківської ради ЗЗСО N8, почерпнула дуже багато цікавого і зрозуміла, що в школі повинні не тільки гарно навчати, але і смачно харчувати. Бо це - здоров'я наших дітей, їх самопочуття і настрій”