Депутати міської ради Андрій Мілінчук, Вадим Клімук та Наталія Сеник пропонують реалізувати Програму комплексного озеленення та розвитку парків Ковельської територіальної громади на 2022-2024 роки «Зелене місто». Відповідний проєкт рішення підготовлено на сесію міської ради. Інформує офіційний сайт Ковельської міської ради.

Андрій Мілінчук презентував Програму своїм колегам на засіданні постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення.

«У Ковелі є чимало територій із зеленими насадженнями, які невпорядковані. Було б гарно привести їх до ладу, розбити у місті нові зелені зони. А також встановити там лавки, освітлення, дитячі майданчики Надати можливість мешканцям у різних частинах міста мати свої місця для відпочинку. Уже кілька таких локацій ми бачимо. Зокрема, на Сільмаші, другому Ковелі, вулиці Володимирській», - розповів депутат.

Він зазначив, що тому й виникла така ініціатива розробити програму, яка б допомогла створити у різних мікрорайонах Ковеля міні-сквери, які згодом будуть передані на обслуговування та утримання комунальних підприємств.

Разом з тим, передбачили озеленення територій дошкільних і шкільних навчальних закладів та закладів охорони здоров’я. Загалом програма спрямована на поліпшення благоустрою міста, поліпшення стану довкілля. На її впровадження передбачено майже три мільйони гривень.

Депутати висловили своє бачення щодо озеленення, міркування щодо заходів програми. Вирішили до засідання міської ради надати пропозиції розробникам документа, аби розглянути проєкт рішення на сесії зі змінами.