З метою врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації, проводиться обговорення та розгляд містобудівної документації «Внесення змін до детального плану території по вулиці Івасюка в місті Ковелі Волинської області». Інформує офіційний сайт Ковельскої міської ради.

Детальний план розроблено з метою уточнення планувальної структури і функціонального призначення територій, визначення параметрів забудови земельної ділянки та всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними і санітарно-гігієнічними нормами.

Замовник містобудівної документації: відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Розробник містобудівної документації: Приватне підприємство «Ковелькомунпроект»

Підстава для розроблення: рішення Ковельської міської ради від 27 лютого 2020 року № 63/49 «Про дозвіл на внесення змін до детального плану території по вул. Івасюка».

Відповідальна за організацію розгляду пропозицій – начальник відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради Мурай Людмила Любомирівна.

Основні техніко-економічні показники проекту:


Містобудівною документацією вносяться зміни до детального плану території розміщення багатоповерхового житлового будинку з поліклінікою та торгово - офісними приміщеннями на вулиці Івасюка затвердженого рішенням Ковельської міської ради від 23.02.2017 №20/45. Територія, на яку розроблено документацію, знаходиться в центральній частині міста Ковеля та має площу 0,4455 га.

Зміни вносяться з метою врахування вимог будівельних норм «Планування і забудова територій» та «Житлові будинки. Основні положення», які набули чинності у 2019 році. Містобудівною документацією приведено площу забудови земельної ділянки у відповідність до норм - 25,5% від площі ділянки та передбачено будівництво восьмиповерхового житлового будинку з поліклінікою і торгово - офісними приміщеннями на першому та цокольному поверхах.

Проєктний житловий будинок буде забезпечений дитячими, спортивними, відпочинковими та господарськими майданчиками згідно норм. Майданчиками для постійного зберігання автомобілів для обслуговування об’єктів громадського призначення та мешканців будинку кількістю 48 машино-місць в межах проєктної території. Решта - 25 машино-місць передбачені на автомобільній стоянці по вул. Сагайдачного.

Площа забудови складатиме 1279,0,0 кв.м, площа мощення – 2487,0 кв.м, площа озеленення – 1260,0 кв.м.

Проєкт складається з текстових та графічних матеріалів


Графічні матеріали:

- Схема розташування території у планувальній структурі міста

- План існуючого використання території

- Проєктний план

- Схема інженерної підготовки території та вертикального планування

Текстові матеріали:

- Пояснювальна записка

З детальним планом території можна ознайомитись на офіційному сайті Ковельської міської ради www.kovelrada.gov.ua у рубриці «публічна інформація», підрубриці «публічна інформація щодо містобудівної діяльності», а також містобудівна документація буде розміщена на інформаційному стенді на першому поверсі будинку рад і у відділі містобудування та архітектури каб. 105 (1-й поверх), тел.6-17-39 з 23 листопада 2021 року до 22 грудня 2021 року з 8-30 до 17-00 (понеділок-четвер), з 8-30 до 16-00 (п’ятниця) за адресою: м.Ковель вул. Незалежності,73.

Пропозиції надаються особисто або через уповноваженого представника на ім’я міського голови за адресою: м. Ковель, вул. Незалежності,73 або на електронну пошту zvernennya@kovelrada.gov.ua до 22 грудня 2021 року. Пропозиції подаються у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб – із зазначенням їх найменування, місце знаходження, посади і особистого підпису керівника.

Пропозиції повинні містити чіткі обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Пропозиції, надані після встановленого строку залишаються без розгляду.

Подані пропозиції розглядаються у місячний строк.

Громадські слухання з обговорення містобудівної документації «Внесення змін до детального плану території по вулиці Івасюка в місті Ковелі Волинської області» відбудуться 14 грудня 2021 о 15.00 в сесійному залі Ковельської міської ради за адресою: м.Ковель, вул.Незалежності,73 (2-й поверх).

Відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради»