«Всі ми різні, але такі необхідні на нашій прекрасній планеті», - такими оптимістичними і життєстверджуючими словами розпочався сьогодні захід в народному домі «Просвіта». Він був приурочений Міжнародному дню людей з інвалідністю. Повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.

У залі - члени громадських організацій людей з особливими потребами, їх батьки, представники комунальних закладів, які працюють з цією категорією наших юних мешканців громади, волонтери.

Прийшли підтримати цих надзвичайних людей міський голова Ігор Чайка та його заступник Наталія Маленицька.

Зустріч була надзвичайно щирою, по-сімейному теплою і дуже доброзичливою.

«Ми маємо всі зусилля об’єднати, щоб зробити міську інфраструктуру доступною. А ще ми повинні не забувати про милосердя, любов, допомогу ближньому, рівність. Хочу подякувати усім громадським організаціям благодійникам, волонтерам, які допомагають людям з особливими потребами Думаю, разом з Вами ми зможемо змінити наше місто і зробити його комфортним», - зауважив Ігор Чайка.


Про силу духу, таланти і досягнення людей з інвалідністю говорила заступник міського голови. А також вона наголосила на важливій ролі громадських організації, які їх об’єднують. Це – «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії», Ковельський міський клуб адаптивного фізичного виховання і спорту «Спарта», «Реабілітаційний центр».

«Велике спасибі за Ваше терпіння, розуміння. Спасибі волонтерам, батькам. Зичу всім здоров’я, сили духу та всього найкращого», - сказала Наталія Маленицька у своєму вітальному слові.

Потому міський голова разом зі своїм заступником вручили нагороди. За плідну громадську роботу, особистий приклад активності у різних сферах суспільного життя, чуйність, волонтерську й професійну діяльність та з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю Подякою міського голови відзначено:

БОНДАРЕНКО Олену Миколаївну – голову батьківського комітету громадської організації «Ковель-Спарта»;

ДРУЖИНОВИЧА Валерія Павловича – голову громадської організації «Ковель-Спарта»,

КРАВЧУКА Володимира Аврамовича – голову громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії»,

ЛЕВКОВИЧ Оксану Володимирівну – вчителя-дефектолога НВК «ДНЗ №7-ЗОШ»,

ЛИМАР Людмилу Іванівну – волонтера громадської організації «Реабілітаційний центр»,

РОМАНЮК Наталію Степанівну – практичного психолога закладу загальної середньої освіти №8,

СЛАВІКОВУ Наталію Василівну - голову правління громадської організації «Реабілітаційний центр»,

СОРОКУ Любов Олександрівну – фахівця з фізичної реабілітації центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю м.Ковеля,

ТРОЦЕВИЧ Світлану Федорівну - волонтера громадської організації «Реабілітаційний центр»,

ЯРЕНЧУК Ольгу Степанівну – прессекретаря громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії».

Гарний настрій під час мистецької програми дарували танцювальні колективи «Дзвіночок» та «Пірует».

Люди з інвалідністю гордо демонстрували присутнім свою вміння читати гуморески, співати, грати на фортепіано. Гучними аплодисментами зал дякував Марії Дятел, Олександру Максимчуку, Богдану Головію, Олегу Гелетусі, Анні Федчишиній.

На завершення прессекретар громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» Ольга Яренчук подякувала артистам за гарний концерт, батькам – за підтримку і безмежну турботу, владі – за те, що чує людей, які мають проблеми зі здоров’ям.

Також слова вдячності за розуміння і допомогу дівчина висловила головам громадських організацій «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» Володимиру Кравчуку, «Реабілітаційний центр» - Наталії Славіковій.

Переймаючись буденними проблемами, не забуваймо про те, що є люди, які потребують нашої допомоги, уваги, як важливо інколи знайти потрібні слова, щоб додати їх серцям віри і надії.