Декілька разів зверталися з проханням перекинути контакти зі старого телефону на новий. Існує багато варіантів вирішення даного завдання.

Перекидання контактів з телефонів Nokia на Nokia відбувається дуже легко та швидко. Необхідно вибрати контакти та копіювати через канал Bluetooth. При копіювання контактів з мобільних телефонів різних марок, потрібно виконати трішки більше операцій. Можна використовувати спеціальні програми для телефонів з можливістю імпорту та експорту контактних даних, але для цього необхідне додаткове апаратне забезпечення — кабель підключення. Оскільки в мене не було ні кабелів, ні програм, прийшлося все робити інтегрованими функціями мобільних програм.

Телефони, які приймали участь експорті даних: Samsung s5611 та Nokia225. Дана стаття не обмежується лише даними моделями.

Опишу основні дії:

1. Вибираємо на телефоні Samsung s5611 меню: "Контакти->Опції->Надіслати візитівку через->Bluetooth->Вибрати всі->Надіслати->Пошук нових пристроїв->Nokia225".

2. На телефоні Nokia 225 підтверджуємо "Отримати дані від s5611" натиском "Підтв".

3. Відкриваємо кожну візитівку та зберігаємо контакт.

Примітка: Спочатку я зачекав хвилин з 10, відчуття ніби все зависло. На телефоні Nokia взагалі без анімацій, добре, що на Samsung рухалася анімаційна стрічка. Раптом на телефон Samsung позвонили, передача даних обірвалася - написало що перекинуло лише 105 контактів. Щоб не було плутанини серед вже скопійованих файлів на новому телефоні я очистив директорію "Received files" телефону приймача з щойно відісланими візитівками. Для цього ввів комбінацію *#7370#, потім підтвердив код захисту (12345), в результаті чого директорія стала пустою.

Після перекидання необхідно відкрити меню телефону Nokia "Файли->телефон->received files" і відкривати візитівки зі зберіганням в контактну книгу.

Перекидання 737 контактів із зберіганням візитівок зайняло менше години.