Дуже часто люди стикаються з терміном комерційний сайт. Сьогодні існує чимало способів комерційного підходу до Інтернету. У мережі Інтернет можна рекламувати стандартні послуги, або продавати товари. Комерційні сайти являють собою сайти, основним завданням яких є отримання прибутку.

У минулих роках більшість Web-сайтів не приносили прямого доходу, а сприяли зростанню доходів, одержуваних звичайними засобами. Призначення таких сайтів і мета їх існування - привернення уваги клієнтів до конкретної комерційної діяльності. Але зараз Інтернет відкриває реальні перспективи електронної комерції.

В даний час все більше число компаній і фахівців продають свої товари та послуги через Інтернет. Комерційні Web-сайти, що займаються продажем товарів, називаються інтернет-магазини.

Також необхідно розповісти про корпоративні сайти. Це Web-сайти фірм, що надають певні послуги населенню, наприклад, будівельні фірми, фітнес-клуби, юридичні контори, фірми, що займаються поліграфією або рекламою і т.д.

Основне завдання таких комерційних сайтів - це отримання прибутку не за рахунок продажу товарів, а за рахунок надання послуг населенню, причому самі послуги опиняються поза межами інтернету або безпосередньо в ньому. Сам же сайт є інструментом реклами фірми, що створює у відвідувача образ фірми, що запам'ятовується і приваблює. Завдання власників таких сайтів - всіма силами переконати читачів у тому, що вам надзвичайно цікаві і потрібні саме їх фірма і їх сайт.

Комерційні сайти - це один з напрямків в області створення сайтів. Основне призначення комерційних сайтів - це отримання комерційної вигоди, яка може бути виражена як у прямому збільшенні доходів компанії, так і в зростанні інших комерційних показників. Цілі і завдання комерційних сайтів багато в чому відрізняються від цілей і завдань інших видів сайтів, а тому і створення комерційного сайту відрізняється від створення інших сайтів.

Основне завдання перед комерційним сайтом, є пряме отримання прибутку. Продаючи товари та послуги безпосередньо в онлайн-режимі, такий вид комерційного сайту як інтернет-магазин це завдання може ефективно виконати.

Ще одна комерційна вигода, отримання якої часто стає метою створення комерційного сайту - це залучення додаткових клієнтів або покупців.