1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Хто такі сімейні радники?

Хто такі сімейні радники?

15 липня на Волині відбулась презентація проекту «Сімейні радники» — спільної ініціативи Мін’юсту, системи Безоплатної правової допомоги та громадськості. За цей час відбулося уже дві консультації громадян сімейними радниками з питань сімейного права у Луцькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Тож хочемо Вам нагадати, хто такі сімейні радники, якими є їхні завдання та алгоритми дії.

✅Хто ж такі сімейні радники?

Сімейними радниками можуть бути люди, котрі готові на волонтерських засадах допомагати іншим вирішувати складні життєві ситуації, пов’язані з різними формами насилля тощо. Наразі сімейними радниками стають активні українці, лідери суспільної думки у власній громаді, більшість з яких самі постали перед проблемами домашнього насильства і вже давно допомагають іншим людям боротися за свої права. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагають громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права та захищати їхні права.

✅Якими є завдання сімейних радників?

Сімейні радники допомагають людині зорієнтуватися у складній, життєвій ситуації. Тобто надають алгоритм дій, підключають всі необхідні інстанції та забезпечують супровід процесу "відвоювання" справедливості.

✅Як діють сімейні радники?

Сімейні радники на місці з'ясовують ситуацію по кожному конкретному кейсу й одразу вирішують проблему, а не відкладають це питання у довгий ящик. Фактично сімейні радники забезпечують комунікацію між постраждалими та відповідними співробітниками Мін’юсту та інших органів державної влади. Вони виступають лише допоміжною ланкою. Консультації та захист громадянам надають юристи й адвокати системи безоплатної правової допомоги.

Друзі, сучасні реалії засвідчили, що необхідно об’єднувати зусилля у боротьбі проти негативних соціальних явищ, що утискають права громадян, адже лише спільні дії та ефективне впровадження міжнародного досвіду допоможуть подолати домашнє насильство в українських сім'ях назавжди.

#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також