1. Головна
  2. Колонка автора
  3. З початком нового навчального року юристи нагадують про відповідальність за вчинення булінгу

З початком нового навчального року юристи нагадують про відповідальність за вчинення булінгу

Розпочався новий навчальний рік, який відкриває для дітей можливість здобути безцінні знання для свого розвитку та віднайти друзів на все життя. Проте поряд із позитивними перспективами, які надають заклади освіти, виникає негативне явище булінгу, що виявляється у систематичному переслідуванні з образами, цькуванням, упередженим ставленням у навчальному середовищі. Юстиція Волині продовжує інформування громадян щодо протидії цій проблемі. Тож хочемо нагадати Вам, якою є відповідальність за вчинення булінгу.

За булінг неповнолітньої чи малолітньої особи передбачається штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи від 20 до 40 годин.

Якщо булінг вчинений групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, законом встановлено штраф від 1700 до 3400 грн або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Якщо знущання вчинить дитина до 16 років — відповідатимуть її батьки або особи, що їх заміняють. До них будуть застосовані штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.
Якщо керівник закладу освіти не повідомить органи Національної поліції України про відомі йому випадки цькування серед учнів, до нього буде застосоване покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або виправних робіт до одного місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.

Пам'ятайте, якщо Ваша дитина стала жертвою булінгу, звернутися за кваліфікованою правовою допомогою можна до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103. Він працює цілодобово, а також є безкоштовним у межах України.

Окрім того, діти мають право безоплатно отримати послуги адвоката (складання заяв, представництво в суді). А отримати необхідну психологічну допомогу батьки та діти можуть за номером 116-111 на Національній дитячій «гарячій лінії» з питань захисту прав дітей.

#ЮстиціяВолині #Освіта
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Що робити, якщо один з батьків не бажає платити аліменти на утримання дітей?

Що робити, якщо один з батьків не бажає платити аліменти на утримання дітей?
Найбільше у такому випадку страждають діти. Юстиція Волині у рамках проєкту “Я маю право” намагається відстояти права маленьких громадян хоча б на матеріальне забезпечення.

Про переваги та ризики інтернет-банкінгу розповідає юстиція Волині

Про переваги та ризики інтернет-банкінгу розповідає юстиція Волині
Використання онлайн банкінгу дозволяє робити покупки в мережі та проводити банківські операції швидко та надзвичайно зручно. В інфографіці дивіться, які послуги банків можуть надаватися онлайн.