1. Головна
  2. Колонка автора
  3. До уваги засновників громадських об’єднань!

До уваги засновників громадських об’єднань!

Відділ державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Волинській області Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) в черговий раз наголошує, що з лютого 2017 року Міністерством юстиції України запроваджено проект «Он - лайн Будинок Юстиції», який є доступний для кожного українця і забезпечує отримання послуг без контакту з представниками влади.

Послугами, в тому числі, з реєстрації громадського об’єднання з правом юридичної особи, можуть скористатися всі українці. Для цього достатньо зайти на сайт сервісу: https://online.minjust.gov.ua/., розділ «РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ ТА ГО», де передбачено державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців онлайн, не виходячи з дому або офісу, тобто в даному розділі Ви можете пройти реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців. Вибравши функцію «ЗАРЕЄСТРУВАТИ» Ви маєте змогу обрати «ВИД СУБ’ЄКТА», де у Вашому випадку обирається «ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ».

Це сервіс попередньої подачі документів на реєстрацію ГО на перевірку та правовий аналіз, який вимагає особистого подання документів після їх перевірки та електронна послуга, що дозволяє подати документи та зареєструвати ГО повністю дистанційно доступна у персональному кабінеті "Он - лайн Будинку юстиції» «ЗАРЕЄСТРУВАТИ ОНЛАЙН».

Для проведення попередньої правової експертизи документів, які подаються для реєстрації громадського об’єднання, необхідно зайти на портал «Он - лайн Будинок Юстиції», зареєструватись в особистому кабінеті, прикріпити скановані копії документів, визначені частиною першою статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та подати їх в електронному вигляді. За результатами попередньої правової експертизи, заявнику протягом трьох робочих днів направляється повідомлення на вказану ним електронну адресу.

Якщо документи відповідатимуть законодавству, можна одразу подавати їх для державної реєстрації у паперовому вигляді зручним для заявника способом. Чинним законодавством на сьогодні передбачено декілька способів подання документів для державної реєстрації громадських об’єднань: безпосередня подача або надсилання поштою до міжрегіонального управління юстиції та подання через центри надання адміністративних послуг Волинської області.

Разом з тим НАГОЛОШУЄМО, що на час запровадження карантину в органах юстиції скасовується особистий прийом громадян.


#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

У період карантину розширено перелік послуг, які можна отримати у відділах ДРАЦС

У період карантину розширено перелік послуг, які можна отримати у відділах ДРАЦС
Для належного забезпечення прав громадян у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, громадяни отримали доступ до послуг, на які був запит на час карантину.