1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Як можна отримати послуги онлайн?

Як можна отримати послуги онлайн?

У зв’язку із посиленням карантинних заходів через значне поширення COVID-19 нагадуємо громадян, що окремі послуги Міністерства юстиції можна отримати онлайн.

Відтак, як альтернативний спосіб реалізації прав у сфері державної реєстрації актів цивільного стану громадяни мають можливість не відвідуючи відповідні відділи подавати документи з питань державної реєстрації актів цивільного стану та отримувати консультацій через мережу Інтернет з використанням веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» (https://dracs.minjust.gov.ua)

Разом з тим, рекомендуємо громадянам користуватися веб-порталом "Он-лайн будинок юстиції" (https://online.minjust.gov.ua). Для цього вам знадобиться лише комп’ютер чи смартфон. Через «Он-лайн будинок юстиції» можна скористатися послугою «SMS-Маяк», що дозволяє відстежувати будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з вашою нерухомістю за допомогою СМС-інформування, а також сповіщає власників про те, хто з користувачів реєстру цікавився їхнім майном.

Нагадуємо, що у період карантинних обмежень звернутися до відділів державної виконавчої служби можна через направлення заяв, скарг як у письмовому вигляді поштою, так і з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку, телефоном. Уся контактна інформація знаходиться за лінком:https://zakhidne-minjust.gov.ua/hotlines/

Боржники можуть сплачувати свої борги самостійно стягувачам через банківські установи або здійснювати оплату боргів в онлайн режимі за допомогою QR-code, який зазначається в постанові про відкриття виконавчого провадження.

Користуйтеся зручними сервісами Міністерства юстиції України!

Богдан Антощук, в.о.начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів)

#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

На Волині діє послуга веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»

На Волині діє послуга веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»
Основною метою цією послуги є забезпечення доступності адміністративних послуг, які надаються відділами державної реєстрації актів цивільного стану та створення сприятливих умов для їх отримання.