1. Головна
  2. Новини
  3. На яку допомогу від міської влади можуть розраховувати онкохворі ковельчани у 2018 році?

На яку допомогу від міської влади можуть розраховувати онкохворі ковельчани у 2018 році?

4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку.

На жаль, як свідчить статистика Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання, впродовж останніх років хворих на рак в місті більшає. Якщо в 2014-му тих, у кого вперше виявили цю недугу, було 128 осіб, то 2015 – 130, 2016 – вже 137, а торік – 182. Цим людям необхідне інтенсивне дороговартісне і довготривале лікування, на яке не в кожної родини є достатньо коштів.

На яку допомогу від влади можуть розраховувати онкохворі ковельчани у 2018 році?

Ще донедавна суми, які надавалися з міського бюджету для таких хворих, були в межах 200-300 гривень на одну людину. У деяких випадках до 1000. Звісно, що такі кошти зарадити хворобі не можуть.

Тому міська влада Ковеля вирішила підійти до цього вкрай важливого для громади питання більш виважено та надати суттєвішу матеріальну підтримку ковельчанам з онкозахворюваннями. Торік на березневій сесії міської ради було внесено зміни до Програми соціального захисту окремих категорій мешканців міста Ковеля, яка повністю фінансується з міського бюджету. Було передбачено додатково 500 тис. грн. саме для надання одноразової матеріальної допомоги жителям територіальної громади, хворим на онкологічні захворювання. До кінця року фінансування збільшили до 600 тис. грн.

Важливим є той факт, що впродовж року сума коштів Програми постійно зростає. З'являються нагальні потреби і депутати своїми рішеннями збільшують суму бюджетних витрат. Так, на початок 2017 року Програмою соціального захисту було передбачено 4,3 млн. грн., станом на грудень використано 5,8. Тож і цьогорічна запланована сума (5,5 млн.грн.), ймовірніше, не буде остаточною. Це стосується і передбачених коштів на надання одноразової матеріальної допомоги жителям територіальної громади, хворим на онкологічні захворювання. У разі потреби міська влада Ковеля готова збільшити фінансування.

Кожен, хто звертається за допомогою, пише заяву та надає медичні висновки, що засвідчують факт хвороби. Матеріальна допомога на одну особу становить не більше як п’ять тисяч гривень.

Підтримують коштами онкохворих ковельчан і місцеві депутати. Щороку їм для здійснення депутатської діяльності з міського бюджету виділяться кошти для надання матеріальної підтримки виборців. Переважна більшість звернень про допомогу знову ж таки стосується надання грошей на лікування, зокрема й ракових захворювань.

#МіськийБюджет #КовельськеМТМО #СоціальнийЗахист

Коментарі

Читайте також

Ковельські депутати переглянули бюджет та спрямували значні кошти на комуналку

Ковельські депутати переглянули бюджет та спрямували значні кошти на комуналку
Буде здійснено будівництво мережі водовідведення, зовнішніх мереж для електропостачання, реконструкцію котельні. Передбачили гроші і на охорону здоров'я: ремонт приміщень, медикаменти, харчування.