1. Головна
  2. Новини
  3. Черняховського, Відродження, Заводська — на якій вулиці ремонтуватимуть дорогу у 2018 році?

Черняховського, Відродження, Заводська — на якій вулиці ремонтуватимуть дорогу у 2018 році?

Мешканці Черняховського продовжують наполягати на виконанні робіт з благоустрою першочергово саме на їхній вулиці. Міська влада не заперечує необхідність продовження ремонту проїжджої частини, влаштування тротуарів, проте роботи саме на цій вулиці сьогодні не на часі. Про це міський голова намагався вкотре пояснити під час зустрічі з мешканцями.

Олег Кіндер зауважив, що влада міста, як ніхто інший, зацікавлена, аби Ковель ставав дедалі комфортнішим. Цьогоріч заплановано відремонтувати асфальтове покриття на вулицях Павлова, Мічуріна, 40 років Перемоги, Липинського, Олени Пчілки, Симоненка, Винниченка. На це з міського бюджету буде виділено понад 10 млн. грн.

Готується проектно-кошторисна документація на здійснення реконструкції вулиці Відродження. Йдеться про відрізок від Варшавської до Тараса Боровця. Вона досить широка, то й затрати будуть чималі. Орієнтовна вартість цих робіт - 10 мільйонів гривень. На сьогодні не вистачає 8,5 мільйонів гривень.

Якщо говорити про вул. Черняховського, яка до 2015 року вся була у ямах та вибоїнах, то п’ять років тому тут зробили асфальтове покриття. Звісно, з часом воно руйнується. Уже є багато недоліків, що створюють певні незручності для жителів. Але зробити усе й відразу неможливо. Тому цей об’єкт зараз не на часі.

У цьому мікрорайоні отримали земельні ділянки учасники АТО. Незабаром тут розпочнеться будівництво. Очікується великий рух вантажних автомобілів, що призведе до швидкої руйнації нового асфальтового покриття.

Крім того, є потреба спершу відремонтувати Відродження – центральну вулицю «Сільмашу». Її капітальний ремонт включали у план робіт на 2016 рік, потім на 2017. Та з певних причин так і не зробили. Те ж саме стосується і вулиці Заводської, яка також не у найкращому стані.

Щоразу початок ремонтних робіт доводилось відкладати. Оскільки з'являлися нагальні проблеми, які потребували вирішення: змушені були завершити ремонт дороги міжнародного значення Ярослава Мудрого за міські кошти, бо область не надала обіцяного фінансуванням. Чимала сума бюджетних грошей пішла на ліквідацію надзвичайної ситуації на ветсанзаводі.

Реконструкція відрізку вулиці Відродження від варшавської траси до ФОКу обійдеться міському бюджету в 28 мільйонів гривень. За 2-3 роки поетапної реалізації цього проекту мікрорайон “Сільмаш” міг би отримати роздільні смуги руху з новим асфальтовим покриттям, пішохідні доріжки з освітленням та зеленими зонами, облаштовані зупинки з заїзними кишенями.

Однак, депутати міської ради й досі не можуть визначитись - чи варто робити вулицю Відродження взагалі, а якщо так, то звідки починати — від вулиці Варшавської чи від Черняховського? Чи спочатку зробити “тупикову” частину Черняховського, як просять мешканці, а потім усе інше?

Оскільки сторони згоди так і не досягли, то міський голова Олег Кіндер звернувся до депутатів міської ради з проханням, аби вони все таки визначились, на який об’єкт дорожньої інфраструктури будуть спрямовані кошти з міського бюджету першочергово.


Використані матеріали офіційного сайту міської ради та сторінки “Ковель Європейський” у Фейсбук.

#РемонтДороги #Благоустрій

Коментарі

Читайте також

Дорогу міжнародного значення, яка проходить через Ковель, відремонтують державним коштом

Дорогу міжнародного значення, яка проходить через Ковель, відремонтують державним коштом
Кабмін затвердив перелік об’єктів будівництва та реконструкції доріг державного значення у 2018 році та обсяги їх фінансування. Серед них - М-19 Доманове-Ковель-Тереблече.

Ковельські депутати переглянули бюджет та спрямували значні кошти на комуналку

Ковельські депутати переглянули бюджет та спрямували значні кошти на комуналку
Буде здійснено будівництво мережі водовідведення, зовнішніх мереж для електропостачання, реконструкцію котельні. Передбачили гроші і на охорону здоров'я: ремонт приміщень, медикаменти, харчування.

Ремонтом доріг «Ковель-Жовква» та «Луцьк-Ковель» займатиметься нове управління

Ремонтом доріг  «Ковель-Жовква» та «Луцьк-Ковель» займатиметься нове управління
У Волинській ОДА створили управління капітального ремонту та реконструкції доріг при департаменті інфраструктури, у відання якого переходить ремонт доріг державного значення.