1. Головна
  2. Новини
  3. «Мандруюча книга» з центру міста Ковеля помандрує до міської гімназії

«Мандруюча книга» з центру міста Ковеля помандрує до міської гімназії

Уже погоджено з Ковельською міською владою, що унікальну конструкцію «Мандруюча книга», буде перенесено та встановлено на території міської гімназії. Ініціаторами цього переміщення стала та ж таки гімназія, яка на початку липня 2016 року виступила ідейним натхненником відкриття в центрі міста, на бульварі Лесі Українки, місця для читання. Пише ПроКовель.

Велику конструкцію у вигляді підкови відкривали урочисто. Тоді на її численних полицях було багато різних книг, серед яких і ті, що приніс міський голова Олег Кіндер. Люди приходили сюди, обмінювалися виданнями і, таким чином, книги мандрували від одних рук до інших. Однак із часом ця європейська ідея стала занепадати. Вандали постійно псували конструкцію, писали на її стінах різні непристойні вислови.

Комунальники періодично намагалися відновлювати «Мандруючу книгу», її ремонтували, однак за кілька днів вона знову набувала непривабливого вигляду. З рештою люди перестали класти на полиці книги для читання.

І ось тепер керівництво міської гімназії, щоб врятувати свій читальний проект, висловило бажання перенести «Мандруючу книгу» ближче до навчального закладу. Задля цього з міського бюджету буде виділено сім тисяч гривень.

#ІсторіяКовеля

Коментарі

Читайте також

Уродженець Ковеля, актор фільму «В бій ідуть лише «старики» - Володимир Талашко, відзначає сьогодні день народження

Уродженець Ковеля, актор фільму «В бій ідуть лише «старики» - Володимир Талашко, відзначає сьогодні день народження
Через свої проукраїнські погляди він потрапив до «чорного» списку у Росії. Займається волонтерством та благодійністю, допомагає українським бійцям на Сході.