1. Головна
  2. Новини
  3. Водоканал просить ковельчан не викидати в каналізацію побутове сміття

Водоканал просить ковельчан не викидати в каналізацію побутове сміття

Шановні мешканці будинків, квартир, підключених до каналізаційної мережі!

Не порушуйте правил користування каналізаційною мережею, не допускайте випадків створення проблем собі та сусідам, особливо в багатоквартирних будинках. Показовим прикладом такого випадку є засмічення каналізаційного випуску з будинку по вулиці Володимирській,87 в місті Ковелі, де під час виклику аварійної служби водоканалу з каналізаційного колодязя даного будинку було вилучено увесь набір недозволених речей та матеріалів, котрі і призвели до припинення роботи каналізації. Звернення до мешканців Ковеля розміщене на сайті Ковельського водоканалу.

З метою запобігання засміченню внутрішньобудинкової каналізаційної мережі, що призводить до виникнення аварійних ситуацій, витоку нечистот по стояках у підвальних приміщеннях багатоквартирних будинків, непрохідності каналізаційних випусків, УВКГ «Ковельводоканал» просить Вас неухильно дотримуватись Правил користування каналізацією:

- не допускати пошкоджень приладів та арматури, встановлених у квартирах, будинках, підвалах;

- не зливати в унітази та умивальники легкозаймисті та агресивні рідини, кислоти;

- не викидати в унітази харчові відходи, ганчірки, скло, деревяні, пластикові речі та матеріали, засоби особистої гігієни, білизну, памперси, прокладки, будівельне сміття, кістки, поліетиленові пакети, ганчірки та інші предмети та засоби, котрі зменшують прохідність каналізаційних труб та сантехнічних приладів у ваших помешканнях;

- не користуватись сантехнічними приладами у випадку засмічення каналізаційної мережі та самих приладів;

- оберігати санітарні прилади та відкрито прокладені каналізаційні трубопроводи від ударів, пошкоджень, механічних навантажень, тощо;

- при засміченні санітарних приладів та каналізаційної мережі дозволяється використовувати для їх прочистки гумові шланги або поліетиленові труби малих діаметрів, котрі при протягуванні крізь засмічену каналізаційну трубу не призводять до її ушкодження;

- при неможливості самостійно виконати роботи по прочистці каналізації, необхідно дати заявку в аварійно-диспетчерську службу УВКГ «Ковельводоканал» за номерами телефонів 5-36-28, 5-34-60, 067-361-61-48.

Бригада кваліфікованих працівників УВКГ «Ковельводоканал» швидко та якісно виконає роботи по ліквідації засмічень та відновлення прохідності каналізаційної мережі.

Шановні ковельчани!

Не перетворюйте сантехнічні прилади Ваших квартир в сміттєзбірники, а каналізаційні випуски та колодязі - у вигрібні ями та звалища відходів.


З повагою -
адміністація УВКГ «Ковельводоканал»

#Ковельводоканал

Коментарі

Читайте також

Що робити із самовільно збудованими в охоронній зоні сараями ковельчан? Проблему намагалися вирішити депутати

Що робити із самовільно збудованими в охоронній зоні сараями ковельчан? Проблему намагалися вирішити депутати
Власники "незаконних" господарських споруд, встановлених поблизу артезіанських свердловин, відмовляються їх зносити та просять владу виділити іншу земельну ділянку для їх перенесення. Чи є на це законні підстави?

Мереж централізованого водопостачання та водовідведення у Ковелі побільшало

Мереж централізованого  водопостачання  та  водовідведення у Ковелі побільшало
Впродовж двох років "Ковельводоканал" збудував чимало нових мереж. Це забезпечить екологічно чистою питної водою населення та сприятиме збереженню чистоти навколишнього середовища в місті.