1. Головна
  2. Новини
  3. З початку березня і до сьогодні рівень води в Турії зріс на 74 см

З початку березня і до сьогодні рівень води в Турії зріс на 74 см

На річках України продовжиться весняне водопілля, але найбільша небезпека очікує жителів Волинської області. Про це повідомили у прес-службі ДСНС. За даними Гідрометцентру упродовж 5 - 6 квiтня подальший підйом рівнів води становитиме на рiчках басейну Прип'ятi на 0,1-0,5 м з подальшим затопленням заплавних територiй.

Ковельська Турія також стала повноводною і місцями вийшла на заплаву.
За словами начальника відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому Юрія Дідковського, за останню добу згідно замірів на гідропосту “Ковель” рівень води в річці піднявся на 2 см. Це незначний показник, враховуючи спостереження останніх кількох тижнів.

Починаючи з 29 березня, почався різкий підйом води в Турії: від цього дня і до сьогодні він піднявся на 43 см. Найвищий показник зафіксовано 3 квітня, коли за добу рівень води підвищився одразу на 13 см. Загалом за даними гідрологічних спостережень з 1 березня і до сьогодні рівень води в Турії зріс на 74 см.

Через підвищення рівня ґрунтових вод та весняного водопілля на деяких територіях Ковеля вода дісталася людських обійсть. Нині спецтехніка комунального підприємства «Добробут» працює на вулицях: Холмській, Лермонтова, Назарія Яремчука та провулку Лермонтова, де відкачують воду від затоплених садиб. Крім того, аби понизити рівень води, працівниками комунальних служб міста прочищено водовідвідні канави.


#Підтоплення #ЮрійДідковський #Турія

Коментарі

Читайте також

Обійстя ковельчан приватного сектору в різних мікрорайонах міста знову у воді

Обійстя ковельчан приватного сектору в різних мікрорайонах міста знову у воді
Разом з весняним потеплінням нагадала про себе і проблема підтоплень. Що робить міська влада, аби допомогти ковельчанам? Мешканці яких вулиць можуть розраховувати на влаштування водовідведення уже цього року?

Чи вдасться у Ковелі ліквідувати підтоплення?

Чи вдасться у Ковелі ліквідувати підтоплення?
Аби зарадити проблемі, плануюють заходи для запобігання та захисту населення і територій міста від підтоплення ґрунтовими водами. Для цього в бюджеті міста передбачено 630 тисяч гривень.