1. Головна
  2. Новини
  3. Кожен ковельчанин може стати автором історії свого міста

Кожен ковельчанин може стати автором історії свого міста

До 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права, яке відзначаємо цього року, відбудеться Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ковель і Ковельщина в українській та європейській історії».



Голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко зазначає, що захід стане важливим й корисним для Ковеля. Оскільки, допоможе різнобічно поглянути на історичні події, що пов’язані з нашим містом. Спонукатиме, як досвідчених науковців, так і молодь до детального вивчення минулого наших предків.

Місто залізничників є надзвичайно цікавим для дослідницьких робіт вважає директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк. На його переконання, чимало аспірантів, науковців вивчають його історію, їм є про що розповісти. Конференція стане чудовою нагодою, аби вони змогли представити свої напрацювання.

Проте організатори наголошують, що автором статті може стати кожен. Не обов’язково бути істориком чи дослідником. Пишіть про історію вашої родини, вулиці, підприємства чи галузі. Напрямки й тематика – досить різноманітні: з історії розвитку туризму і спорту, медицина краю, часи становлення незалежніості, природа й екологія, пам’ятки архітектури, відомі постаті. Обирайте собі тему до душі, вивчайте, досліджуйте і пишіть. Відчуйте свою причетність до написання історії рідного Ковеля.

Для тих, кого зацікавила інформація, деталі щодо напрямків дослідження та термінів подання матеріалів - на офіційному сайті Ковельської міської ради за посиланням:
http://www.kovelrada.gov.ua/news-5835.html


#ІсторіяКовеля

Коментарі

Читайте також

З приміщення колишнього РАЦСу у Ковелі зловмисники зрізали мідний кабель під напругою

З приміщення колишнього РАЦСу у Ковелі зловмисники зрізали мідний кабель під напругою
Здійснивши крадіжку, вочевидь планували здати його на брухт кольорових металів. Збитки від викраденого, які понесла Ковельська філія ПАТ «Волиньобленерго», наразі підраховуються.