1. Головна
  2. Новини
  3. Від моменту початку АТО на Донбасі минуло рівно 4 роки

Від моменту початку АТО на Донбасі минуло рівно 4 роки

Від моменту початку АТО минуло рівно чотири роки. ТСН.ua зібрав в одне відео всі мапи бойових дій на Сході України Інформаційно-аналітичного центру РНБО, які впродовж цих років розповсюджували українські ЗМІ. Перші з них з'явилися в Мережі ще в червні 2014 року, а вже від липня ці схеми почали оновлюватися майже щоденно.

Офіційно рішення про початок Антитерористичної операції на Донбасі було ухвалене 13 квітня 2014 року як реакція на спроби проросійських незаконних збройних груп захопити адміністративні будівлі і силові структури на Сході країни. Бойові дії почалися від наступного дня того ж року. Відтоді кількість постраждалих від війни українців стала вимірюватися десятками тисяч осіб.



Упродовж третього та четвертого року проведення АТО лінія фронту суттєво не змінилася, чого не можна сказати про перші два роки. Переглянувши двохвилинну інфографіку, можна побачити, як українські війська відвойовували і втрачали території, а також в які періоди і як надовго на Донбасі наставало відносне затишшя.


#Україна #ДопомогаАТО

Коментарі

Читайте також

Крим: справедливість невдовзі буде відновлено

Крим: справедливість невдовзі буде відновлено
Цього року виповнилась вже четверта річниця з моменту анексії Криму Російською Федерацією. Всі ми добре пам’ятаємо, як на півострів почали проникати «зелені чоловічки», які захоплювали головні адміністративні будинки.