1. Головна
  2. Новини
  3. Старшокласниця з Ковеля перемогла на міжнародному конкурсі з українознавства

Старшокласниця з Ковеля перемогла на міжнародному конкурсі з українознавства

У березні цього року стартував XI міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. У ньому традиційно взяли участь учні НВК № 13 міста Ковеля. Йдеться на офіційному сайті міської ради.

Наукові роботи юних дослідників щороку високо оцінюються журі, тож призові місця на IX та X міжнародних конкурсах з українознавства стали гарною традицією цього навчального закладу.

Цьогоріч на XI міжнародний конкурс з українознавства було надіслано наукове дослідження на тему "Особливості інтернет-журналістики на історичну тематику в умовах війни з РФ (на матеріалі інтернет-видання "Історична правда")". Цю наукову роботу написала учениця 11-Б класу Дарина Воздіган (науковий керівник — вчитель української мови та літератури Інна Трофімук).

Зазначимо, що учениця уже вдруге спробувала підкорити вершини міжнародного конкурсу, адже у 2017 році дівчина виборола друге місце за наукову роботу та перше — у тестуванні з українознавства.

Цього року зусилля Дарини увінчалися успіхом: її наукове дослідження за результатами І заочного етапу було гідно оцінене журі й у НВК надійшло запрошення взяти участь у фіналі XI міжнародного конкурсу з українознавства.

Звичайно, непросто було вибороти місце серед добре підготовлених, націлених на перемогу юних науковців із 23 областей України та ряду країн (Греції, Бельгії та Іспанії, Польщі). Проте наполеглива праця, ґрунтовні знання з української мови, літератури та історії, а також добре підготовлений захист власного дослідження принесли гідний результат — Дарина Воздіган визнана переможцем XI міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 -х класів загальноосвітніх навчальних закладів та нагороджена грамотою й цінними подарунками.

#Освіта

Коментарі

Читайте також

Діти з особливими потребами - за здоровий спосіб життя

Діти з особливими потребами - за здоровий спосіб життя
Волонтер Корпусу Миру США Кесіді Кремтон разом із представниками міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели заняття у Центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю м. Ковеля.