1. Головна
  2. Новини
  3. 8 травня світова громадськість відзначила день Червоного Хреста. Осередок цієї організації діє і у Ковелі

8 травня світова громадськість відзначила день Червоного Хреста. Осередок цієї організації діє і у Ковелі

8 травня світова громадськість відзначила день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. А 18 квітня минуло 100 років з часу створення Товариства Червоного Хреста в Україні. Осередок цієї організації діє і у Ковелі. Її робота для широкого загалу майже непомітна. Проте той, хто потрапив у складні життєві обставини, добре знає адресу установи: вулиця Грушевського, 12.

Сьогодні Ковельська громадська благодійна організація Товариства Червоного Хреста України нараховує 202 первинних організації в нашому місті та районі. Останнє десятиліття очолює її Людмила Стахорська.

«У нас працюють гуманітарні та благодійні програми. Серед яких – перша невідкладна допомога, програма боротьби з туберкульозом, «Зупинимо СНІД в Україні», «Дослухайся до свого серця» (робота з ветеранами). Завдяки сприянню міської влади місцевий Червоний Хрест має ставку медичної сестри, яка працює в установі. Ведемо досить широку просвітницьку роботу в навчальних закладах і трудових колективах міста і району. Постійно допомагаємо із забезпеченням гарячими обідами обділених долею людей. Усі заходи втілюються в життя за сприяння волонтерів. Мабуть, нікуди так не протоптана доріжка в Ковелі, як до Червоного Хреста», - каже Людмила Стахорська.

Гарно складаються стосунки з багатьма організаціями, з якими співпрацюють. Зокрема, це - Волинський обласний благодійний фонд «Плече», благодійна організація «Дотик», християнська благодійна місія «Авен-езер», обласна організація Товариства Червоного Хреста України, управління соціального захисту населення міськвиконкому, територіальний центр соціального обслуговування.

Людмила Стахорська є куратором медичного факультету Університету третього віку. Навчати ветеранів допомагають і колишні лікарі на заслуженому відпочинку, яких залучають до викладацької роботи у якості волонтерів.

На рахунку організації багато добрих справ: за сприяння Червоного Хреста 28 кабінетів міських загальноосвітніх навчальних закладів та двох ковельських коледжів (медичного та промислово-економічного) обладнано партами, до сотні ліжок отримали місцеві медичні установи. Одяг, взуття, постіль, засоби особистої гігієни, засоби реабілітації та пересування для інвалідів, медикаменти, продукти харчування — усе це отримують ті, хто потребує допомоги.
З початком бойових дій на сході держави Червоний Хрест розширив напрямки своєї діяльності. Збирають та відправлять гуманітарну допомогу військовим.

Уже століття Товариство Червоного Хреста продовжує бути надійною опорою для сиріт, інвалідів, немічних, хворих та самотніх. Сьогодні благодійність стала частиною життя мільйонів людей в усьому світі. У Ковелі також є чимало благодійників та меценатів. Не очікуючи винагороди, вони витрачають свої гроші на тих, хто потребує найнеобхіднішого. Допомогти ближньому можна не лише володіючи значними коштами. Інколи в нагоді стають організаторські здібності та бажання зробити чиєсь життя кращим. Кожен може зробити свій внесок у доброчинність: організація завжди радо зустріне благодійників, волонтерів, прийме допомогу, яка стане у нагоді тим, хто цього потребує. Тож, якщо Ваше серце відкрите для добра і милосердя – на Вас завжди чекають тут, у доброчинній організації, що знаходиться у Ковелі за адресою вул. Грушевського, 12.

****
Привітали колектив Червоного Хреста секретар міської ради Віра Федосюк та заступник міського голови Ігор Прокопів, начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль. Вони подякували керівнику Людмилі Стахорській та громадським активістам за плідну працю, великодушність і милосердя та побажали натхнення та нових успішних справ на користь громади.


#ЧервонийХрест #Благодійність #Волонтери #ВіраФедосюк

Коментарі

Читайте також

У Ковелі діє пункт обігріву

У Ковелі діє пункт обігріву
За прогнозами синоптиків морози протримаються на Волині ще кілька днів. Зігрітися та випити гарячого чаю можна у Товаристві Червоного Хреста.

5 грудня - Міжнародний день волонтерів

5 грудня - Міжнародний день волонтерів
Волонтерський рух у Ковелі розпочався з діяльністю Товариства Червоного Хреста, яке працює на теренах міста і району ще з радянських часів. Нині волонтерством займаються чимало громадських та благодійних організацій.