1. Головна
  2. Новини
  3. Усе більше ковельських роботодавців стають законослухняними у сфері трудових відносин

Усе більше ковельських роботодавців стають законослухняними у сфері трудових відносин

У Ковелі працює робоча група з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. До її складу входять представники фіскальної служби, центру зайнятості, управління пенсійного фонду, сектору з питань праці відділу економічного розвитку виконкому та соціальні партнери (голова організації роботодавців Ковеля Анатолій Понікарчук та голова координаційної ради профспілок Ковеля Єва Савич).

Днями робоча група працювала у торговельному центрі “Ювант”. Вивчено діяльність 13 суб'єктів господарювання, які наразі здійснюють господарську діяльність у сфері торгівлі саме у цьому закладі. Жодних порушень законодавства не виявлено. Усі працівники офіційно працевлаштовані згідно укладених трудових договорів, а підприємці мають відповідні документи для здійснення своєї діяльності.

Як повідомила начальник сектору з питань праці відділу економічного розвитку виконкому Ліліана Герасимчук, у “Юванті” у 2016 році було зафіксовано порушення законодавства у сфері трудових відносин (відсутність трудового договору з найманим працівником), яке роботодавець відмовився усунути у визначені законом терміни. Це був перший у Ковелі випадок відмови узаконити найману працю, що й стало першим в місті прецедентом притягнення особи до відповідальності. Тому до цього роботодавця було застосовано фінансові санкції: він сплатив чималий штраф.

Питання легалізації праці знаходиться на постійному контролі органів місцевого самоврядування та інших служб, які наголошують роботодавцям на вчасній легалізації трудових відносин з найманими працівниками, аби уникнути відповідальності та забезпечити соціальні гарантії тим, хто працює.

#ЗаконодавствоПроПрацю #Підприємці

Коментарі

Читайте також

За три місяці цього року в 11 суб’єктів господарювання міста Ковеля виявлено нелегальну робочу силу

За три місяці цього року в 11 суб’єктів господарювання міста Ковеля виявлено нелегальну робочу силу
З 2017 року в Україні діють штрафні санкції у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного неоформленого працівника, який отримує зарплату у «конверті».