1. Головна
  2. Новини
  3. Обранці громади звернулися до Порошенка та Клімкіна щодо звільнення Сенцова та інших політв’язнів

Обранці громади звернулися до Порошенка та Клімкіна щодо звільнення Сенцова та інших політв’язнів

Депутати Ковельської міської ради скерували звернення до президента України Петра Порошенка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна щодо звільнення українських політв’язнів, зокрема Олега Сенцова.

У зверненні йдеться про те, що українці повинні будь-якими методами продовжувати боротьбу та посилювати заходи заради звільнення режисера з полону. Починаючи з 14 травня, Олег Сенцов голодує з єдиною вимогою: привернути увагу світу до українських політв'язнів, які незаконно утримуються у російських тюрмах. А таких близько 70 осіб. Серед них - митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари. Щодня його стан здоров'я погіршується і надія на те, що він залишиться живим, зникає.

Ковельські депутати приєдналися до загальноукраїнської акції та вимагають посилити активність у всіх можливих напрямках.

Пропонують ініціювати звернення до лідерів Великої Сімки, міжнародних інституцій, Міжнародного та Європейського судів з прав людини. Інформацію про політв’язнів розмістити на всіх офіційних ресурсах органів влади, поширювати інформацію на всіх офіційних зустрічах з іноземними політиками, щоб зрушити це питання з «мертвої точки» та звільнити людей, яких утримують за надуманими звинуваченнями.


#Депутати #СесіяМіськоїРади

Коментарі

Читайте також

Міський голова привітав з Днем Конституції України

Міський голова привітав з Днем Конституції України
Сьогодні чергова тридцять дев’ята сесія розпочалась з урочистої частини. Олег Кіндер побажав усім родинного затишку, добробуту, впевненості у кращому й благополучному житті у власній державі.