1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельське міськрайонне територіальне медичне об'єднання отримало реанімобіль ФОТО

Ковельське міськрайонне територіальне медичне об'єднання отримало реанімобіль ФОТО

Як уже повідомлялося, днями, з німецької землі Північний Рейн-Вестфалія до українського Ковеля на Волині вирушив черговий гуманітарний конвой Мальтійської Служби Допомоги міста Шверте (Німеччина). Сьогодні "мальтійці" доставили для потреб медицини Ковельщини реанімаційний автомобіль Mercedes-Benz. Це вже другий (перший - Volkswagen) спеціальний автотранспорт такого класу, подарований Malteser Schwerte ковельським медикам.

Німецьку делегацію Мальтійської Служби Допомоги в Центральній районній лікарні Ковельського МТМО зустрічали міський голова Олег Кіндер, головний лікар медоб'єднання Олег Самчук, представники майже двохтисячної спільноти ковельских медиків.

Очільник Ковеля Олег Кіндер від імені усієї громади міста сердечно подякував німецьким благодійникам за багаторічну діяльність в гуманітарній сфері.

За багатолітнє безкорисливе подвижництво Олег Олексійович нагородив відзнакою «За благодійність» представників Мальтійської Служби Допомоги міста Шверте: Вольфганга та Ульріке Бооз, Мартіна Шуманна, Ульріха Дамма та Юргена Бойєра.

Знак народної пошани (медаль «За благодійність») - це недержавна загальноукраїнська відзнака з особливим статусом, започаткована два роки тому з метою вшанування благодійників, меценатів та організацій, які творять добрі справи.

Головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук, відзначаючи неоціненну діяльність партнерів Мальтійської Служби Допомоги міста Шверте, поінформував, що презентований реанімобіль всього лиш невелика частина вантажу, зібраного нашими німецькими друзями. Ще один гуманітарний вантаж для потреб МТМО (24 тонни матеріальних цінностей медичного призначення) проходить оформлення на в'їзді до України з Євросоюзу.

Керівник Мальтійської Служби Допомоги міста Шверте Вольфганг Бооз, звертаючись до численних професіоналів у білих халатах та керівництва міста від імені "мальтійців" подякував за вручені відзнаки і запевнив ковельчан у подальшому плідному співробітництві у найвідповідальнішій сфері людського буття - охороні здоров'я.

Співпраця Ковельського МТМО та Мальтійської Служби Допомоги триває понад чверть століття. Медикаменти, обладнання, меблі, реанімобіль, продукти харчування та одяг - це далеко не весь перелік допомоги, яку отримали ковельські лікарні від благодійників за 25 років. Окрім цього, за сприяння «мальтійців» п'ятеро ковельських лікарів пройшли стажування в клініці святої Марії у Шверте.

Головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук показав закордонним гостям перший реанімобіль, який вони подарували Ковелю десять років тому, запевнивши, що ковельчани бережуть і цінують допомогу, яку надають благодійники.

У комплектації таких автівок є сучасні апарати штучної вентиляції легень, пульсоксиметри для вимірювання насичення крові киснем, багатоканальні електрокардіографи та дефібрилятори, сучасні медичні ноші. Тобто усе необхідне для транспортування важкохворих на далекі відстані.


#МальтійськаСлужбаДопомоги #КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

Завдяки співпраці Ковельського МТМО та Мальтійської Служби Допомоги Ковель отримає черговий гуманітарний вантаж

Завдяки співпраці Ковельського МТМО та Мальтійської Служби Допомоги Ковель отримає черговий гуманітарний вантаж
Медикаменти, обладнання, меблі, реанімобіль, продукти харчування та одяг - це далеко не весь перелік допомоги, яку отримали ковельські лікарні від благодійників за 25 років.