1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі готуються до відзначення 27-ї річниці Незалежності України

У Ковелі готуються до відзначення 27-ї річниці Незалежності України

24 серпня головне державне свято — День Незалежності України. У Ковелі до його відзначення розпочато підготовку заздалегідь.

На засіданні оргкомітету, яке провів заступник міського голови Ігор Прокопів, обговорювалися питання, що стосувалися благоустрою міста та підготовки до урочистих заходів. Повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Зокрема, у Ковелі на День Державного Прапора, 23 серпня, біля пам’ятника борцям за волю України відбудуться урочистості, приурочені одному із головних символів держави. Там буде презентовано пояс до велетенської сорочки Кобзарю. До вишивання цього елементу одягу долучились колективи усіх шкіл нашого міста.

24 серпня - фінал акції «З Батьківщиною в серці», яка розпочалась торік на День Незалежності. Тоді біля пам’ятника Шевченку ковельчани нанесли перші хрестики на вишиванці для монумента Кобзаря. Над нею весь цей час працювали представники різних колективів, підприємств, установ, організацій. Цьогоріч буде презентовано унікальний виріб, який створювався усією громадою.

Тож урочистості 24 серпня розпочнуться у нашому місті біля монумента Кобзарю. Звідти колона пройде вулицею Незалежності. На меморіалі Слави ковельчани вшанують пам’ять полеглих Героїв та покладуть квіти.

Продовжаться святкові заходи на парковій сцені. Ковельчан привітає міський голова і відбудеться концертна програма.

А ще заплановане мистецьке дійство – презентація національного вбрання. На сцені свята будуть представлені українські костюми від давнини до сучасності.

У парку культури і відпочинку імені Лесі Українки працюватимуть фотозони. Для дітей передбачені розваги та конкурси.

Відбудеться низка спортивних заходів. Серед них – міжнародний фестиваль дитячо-юнацьких футбольних команд та змагання з пляжного футболу та волейболу, шаховий турнір.

Запрошуємо ковельчан до 4 серпня подавати свої пропозиції до програми свята у відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю за адресою: вул. Незалежності, 73, кабінет 214 або за номером телефону: 6-17-26.


Відділ внутрішньої політики, організаційної роботи
та зв’язків з громадськістю


#Вишиванка #ТарасШевченко #Україна_Ковель

Коментарі

Читайте також

Реалізація проекту «З Батьківщиною в серці» підходить до завершення

Реалізація проекту «З Батьківщиною в серці» підходить до завершення
До створення вишиваної роботи долучилися патріоти України з Донецької, Одеської та Вінницької областей, а також гості із США, Великобританії та Італії. Про інші цікаві факти проекту - читайте далі.