1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі з робочим візитом перебував заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик

У Ковелі з робочим візитом перебував заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик

Сьогодні у Ковелі перебував заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик. Він поспілкувався з медичними працівниками Волині, міським головою Олегом Кіндером.

Присутні з перших вуст отримали інформацію про нововведення у галузі. За словами посадовця, медична реформа є однією із найскладніших у впровадженні. У цьому році проходять зміни у первинній ланці. У 2019 році вони відбудуться у вторинній.

Окремо він зупинився на програмі “Доступні ліки”. Урядовець зазначив, що більшість українців підтримують її. За його словами, Волинь має потенціал, адже тут значно менше аптечних закладів беруть участь у проекті у порівнянні з іншими регіонами.
Водночас особливістю цієї програми, станом на сьогодні, є те, що участь аптечних закладів, пацієнта і фармацевтичного виробника у ній є добровільною.
Асортимент безкоштовних медикаментів буде збільшуватись відповідно до вимог часу та рекомендацій фахівців і, звісно, від можливостей фінансування.

Розповів Роман Ілик і про перспективу впровадження в Україні електронних рецептів. Над цим сьогодні активно працюють у МОЗ.

Міський голова Олег Кіндер та головний лікар МТМО Олег Самчук інформували заступника міністра про те, що останнім часом зроблено в місті: переведення закладу охорони здоров’я у комунальне некомерційне підприємство, закупівлю і встановлення нового обладнання за рахунок коштів міського бюджету, про ремонтні роботи, здійснені кроки у створенні Госпітального округу.

Роман Ілик оглянув Ковельську лікарню. Поцікавився, як працює приймальне відділення, лабораторія, побував у приміщеннні, де буде встановлено ангіограф, який нещодавно отримав медичний заклад за кошти Світового банку. Усі підготовчі роботи фінансуються з місцевого бюджету та власних ресурсів МТМО.

Заступник міністра зазначив, що у Ковелі надзвичайно ефективна співпраця міської влади з керівництвом закладу охорони здоров’я. На його думку, сюди можна приїжджати з інших міст вчитися, черпати досвід. Він відзначив, що муніципалітет надзвичайно багато робить для підтримки медицини, оснащення лікувальних установ сучасним медичним обладнанням.

Позитивним є те, що вибудована правильна модель ділових стосунків з районною владою, тобто кошти, які передбачені державою на лікування хворих, які мешкають на території району, спрямовуються за призначенням. На жаль, не всі регіони можуть похвалитись подібним.


#КовельськеМТМО #ОлегКіндер #ОлегСамчук #ДоступніЛіки

Коментарі

Читайте також