1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковельському МТМО - єдина в місті професійна соляна шахта з галогенератором для натурального сольового аерозолю

У Ковельському МТМО - єдина в місті професійна соляна шахта з галогенератором для натурального сольового аерозолю

Уже понад 6 років у Ковельській ЦРЛ працює соляна шахта – унікальний природній метод лікування та профілактики.

"Близько п'яти тисяч жителів міста та району оздоровилися і пройшли лікування у галокамері. Це єдина професійна соляна шахта у Ковелі, в якій встановлено сучасне європейське обладнання – галогенератор для натурального сольового аерозолю з мікропроцесорним лазерним контролем Haloprima 0.2M," - розповідає Лариса Куролес, завідувач фізіотерапевтичного відділення Ковельського МТМО.

Соляна шахта – це спеціально обладнане приміщення, призначене для проведення процедур галотерапії, фізіотерапевтичного методу лікування та реабілітації штучно створеним мікрокліматом, що максимально наближений до мікроклімату соляних копалень, печер та гротів.

Стіни кімнати облицьовані необробленими глибами солі неправильної форми Солотвинського родовища, найчистішого за хімічним складом у Європі. Основною перевагою є досить потужний галогенератор, який постійно підтримує концентрацію солі у повітрі, розпилює її і додає у кімнату високодисперсний аерозоль хлориду натрію, що очищає повітря від мікробів, вірусів та алергенів.

Галотерапія ефективна при будь-яких застудних захворюваннях (грип, ГРВІ, фронтит, синусіт, тонзиліт, фарингіт), при захворюваннях бронхолегеневої системи (трахеїт, бронхіт, бронхіальна астма, пневмонія), при алергіях різного походження. Проте ні в якому разі не варто займатись самолікуванням. Призначення має робити лікар.

"Показання та протипоказання щодо тривалості курсу лікування та частоти застосування визначається тільки лікарем. Важливо, що пацієнти у галокамері знаходяться під постійним наглядом лікаря та середнього медичного персоналу. Тому вирішувати питання про необхідність призначення процедури галотерапії має тільки лікар, - переконана завідувач фізіотерапевтичного відділення Лариса Куролес.


#КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

Чи отримають молоді мами «Пакунок малюка»?

Чи отримають молоді мами «Пакунок малюка»?
Як стало відомо, тендер на закупівлю 500 тисяч пакунків малюка, який проводить міжнародна організація ЮНОПС, скасували. Отож, бебі-боксів найближчими місяцями може й не бути.

Реконструкцію приміщень під амбулаторії у Ковелі здійснюватиме Вінницька будівельна компанія

Реконструкцію приміщень під амбулаторії у Ковелі здійснюватиме Вінницька будівельна компанія
Про результати проведених Національних конкурсних торгів щодо реконструкції та капітального ремонту приміщень під амбулаторії загальної практики сімейної медицини інформує Ковельське МТМО.