1. Головна
  2. Новини
  3. 85 талановитих юних ковельчан стали учнями школи мистецтв

85 талановитих юних ковельчан стали учнями школи мистецтв

Уже традиційно Ковельська школа мистецтв відзначає Міжнародний день музики усім колективом. Урочистості приурочили ще одній події — посвяті у юні музиканти першокласників. Про подію розповідають на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Привітати талановитих дітей, їх викладачів зі святом прийшли представники влади: міський голова Олег Кіндер, його заступник Ігор Прокопів, начальник відділу культури Вікторія Савлук.

Міський голова наголосив, що йому дуже приємно, що діти у Ковелі бажають навчатись музиці. А влада, в свою чергу, прагне юним митцям створити комфортні умови для занять. Останніми роками школа змінюється на краще. Зокрема, впродовж літа вдалось оновити другий поверх, де зроблено капітальний ремонт.

Олег Олексійович зазначив, що у подальшому будуть шукати варіанти щодо розширення навчального закладу, адже кількість учнів постійно збільшується. На сьогодні школі виділили два кабінети у культурно-просвітницькому центрі.

Зараз у школі навчається 690 учнів. Цьогоріч 85 новачків стали її учнями. Їм довелося пройти конкурсний відбір. На популярні інструменти, зокрема гітару, претендувало 7 осіб на одне місце, скрипку, фортепіано - від трьох до п’яти. Не виходять з моди і духові та народні інструменти - труба, саксофон, бандура, баян та акордеон.

Директор Андрій Мигуля подякував батькам за те, що вони довірили своїх дітей саме цьому закладу і запевнив, що викладачі докладуть максимум зусиль, аби хлопчики й дівчатка ще більше полюбили музику та професійно навчились грі на інструментах. А ще - подякував за підтримку і допомогу міській владі, батькам, які долучились до проведення ремонтних робіт.

Андрій Дмитрович разом з начальником відділу культури Вікторією Савлук та головою профспілки установи Аллою Чапік вручили Подяку ветерану педагогічної ниви з багатолітнім стажем, який на заслуженому відпочинку — Олександру Берднікову.

Ціла палітра звуків та мелодій від класичної до народної та сучасної музики охопила слухачів. Учні та викладачі школи демонстрували свої навички гри на різноманітних музичних інструментах, виконували прекрасні пісні.

У концерті взяли участь ансамбль “Веселі нотки”, солістка Анастасія Смаль, Іван Лисковець (саксофон), Ольга та Олександр Середа і їх донечка Анастасія, фортепіанний дует “Наталі” у складі Наталії Тишик та Наталії Зіньковської, вокально-інструментальний ансамбль викладачів та інші.


Відділ внутрішньої політики,
організаційної роботи та зв’язків з громадськістю

#ШколаМистецтв

Коментарі

Читайте також