1. Головна
  2. Новини
  3. Шахраї активізувалися: минулої доби поліція зареєструвала шість повідомлень. Зокрема і у Ковелі

Шахраї активізувалися: минулої доби поліція зареєструвала шість повідомлень. Зокрема і у Ковелі

Минулої доби до підрозділів Волині надійшло шість повідомлень від громадян про шахрайства. Загалом зловмисники шляхом обману та зловживання довірою ошукали громадян на понад 70 тис. грн.. За усіма фактами відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. Проводяться заходи на встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів. Повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

До Камінь-Каширського відділу поліції надійшло повідомлення від 28-річного мешканця райцентру. Чоловік на початку лютого через інтернет-сайт хотів придбати мобільний телефон. Перерахував на вказаний зловмисниками рахунок майже 2, 5 тис. грн., натомість телефону не отримав. Аналогічні звернення надійшли до Ковельського, Любомльського та Луцького відділу поліції. Волинян під приводом купівлі різних товарів та техніки шахраї ошукали на понад 50 тис. гривень.

У кінці січня шахраї з кредитної кратки мешканки Луцького району, шляхом входу в обліковий запис інтернет-банкінгу зняли понад 2 тис. грн., а у Луцьку під приводом звільнення від кримінальної відповідальності родичів шахраї ошукали 79-річного пенсіонера. Гроші, 15 тис. гривень, потерпілий перерахував через ІBOX на банківську картку.

За усіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів.

Поліція закликає громадян бути обачними та не потрапляти в пастки шахраїв.


#Шахрайство #НаціональнаПоліція

Коментарі

Читайте також

«Ваш родич в поліції»: впродовж останньої доби трьох волинян "кинули" на 175 тисяч гривень

«Ваш родич в поліції»: впродовж останньої доби трьох волинян "кинули" на 175 тисяч гривень
Активізувалися шахраї, які дзвонять від імені правоохоронців, повідомляють про правопорушення, вчинене кимось із ваших рідних, та пропонують за певну суму "залагодити" справу.