1. Головна
  2. Новини
  3. Черговий випадок інтернет-шахрайства зафіксувала ковельська поліція

Черговий випадок інтернет-шахрайства зафіксувала ковельська поліція

Минулої доби до підрозділів поліції області звернулося 4 волинян, котрих шляхом обману та зловживання довірою ошукали шахраї на понад 16 тис. грн. Повідомляють на сайті Нацполіції.

Учора до Ковельського відділу поліції звернувся 39-річний місцевий житель про те, що на початку березня під приводом купівлі товару через мережу Інтернет його ошукали на 1,3 тис. грн. Гроші ковельчанин перерахував на вказаний шахраями рахунок, натомість очікуваного товару не отримав.

До Маневицького відділу поліції звернувся 27-річний житель райцентру та повідомив, що зловмисник шахрайським шляхом та зловживання довірою, скориставшись його мобільним телефоном під приводом подзвонити, підключив функцію переадресації на його мобільний телефон та через банкомат незаконно заволодів грошима потерпілого у сумі майже 2 тис. грн.

У Рожищенському районі від протиправних дій шахраїв потерпів 31-річний волинянин. Чоловік через мережу Інтернет хотів придбати трактор, а у Луцьку місцевого мешканця ошукали на майже 10 тис. грн. Чоловік перерахував кошти за дизельне паливо.

За усіма фатами шахрайств слідчі проводять досудові розслідування за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів.

#Шахрайство #НаціональнаПоліція

Коментарі

Читайте також

«Ваш родич у поліції»: у Ковелі та Ковельському районі літніх людей масово «кидають» на гроші

«Ваш родич у поліції»: у Ковелі та Ковельському районі літніх людей масово «кидають» на гроші
81-річна мешканка Ковеля віддала зловмисникам 29 000 грн. Ще двоє потерпілих жінок літнього віку з Ковельщини віддали свої заощадження, аби «відкупити» рідних від кримінальної відповідальності.