1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі побував заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко

У Ковелі побував заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко

Сьогодні відбулась зустріч міського голови Олега Кіндера із заступником Міністра у справах ветеранів України Олександром Терещенком, який з робочим візитом перебуває на Волині. Повідомляє прес-служба міської ради.

До розмови долучились заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, секретар міської ради Віра Федосюк, перший заступник міського голови Михайло Гетьман та заступник міського голови Ігор Прокопів.

Заступника міністра цікавило, з якими проблемами найчастіше приходять до міської влади учасники бойових дій та родини загиблих, і як вони розв’язуються.

Олег Кіндер зауважив, що підтримка ветеранів та їх родин - серед пріоритетів у роботі місцевої влади. Зокрема, для вирішення ряду питань прийняті відповідні міські програми. Налагоджено тісний контакт з громадськими організаціями, які опікуються цією категорією громадян. У місті активно працюють соціальні служби.

Йшлося про те, що у Ковелі учасникам АТО та їх родинам надано 374 земельні ділянки для будівництва. Сім’ї загиблих забезпечені житлом. Втім, питання щодо придбання квартир для військових є ще невирішеним, хоча й тут є певні зрушення. Все ще багато людей потребують допомоги. І тут, звісно, без державної підтримки не обійтись.

Говорили також і про медичне забезпечення учасників бойових дій. Міська влада взяла на себе чимало зобов’язань, зокрема, передбачивши у бюджеті додатковий фінансовий ресурс.

Важливою є й реабілітація ветеранів, можливість їх санаторно-курортного лікування. Стосовно цього керівники міста просили посприяти щодо своєчасного затвердження граничної вартості путівки для учасників бойових дій, в тому числі з числа ветеранів АТО. Так як в більшості санаторіїв з 15 червня по 1 вересня діють комерційні ціни, а бронювання місць іншими пільговими категоріями починається уже в січні-лютому, то ці люди зможуть оздоровитись лише починаючи з вересня за наявності вільних місць в санаторіях.

Надзвичайно актуальною для Ковеля є тема військового госпіталю, який кілька десятків років Міністерством оборони не використовується за призначенням. Ковельська міська рада та її виконавчий комітет неодноразово звертались до відомства про його безоплатну передачу у комунальну власність міста, але безуспішно.

Для громади важливо, аби ця територія врешті була задіяна. На думку міського голови, доцільно на земельній ділянці збудувати помешкання для військових, учасників АТО. Головне, аби територія не пустувала, а приносила користь.

-
Питань дуже багато. Міністерство у справах ветеранів є і це — голос тих, хто воював. Тому давайте спільно розв’язувати проблеми і співпрацювати, - підсумовуючи сказане, наголосив Олександр Терещенко.



#ДопомогаАТО #ОлегКіндер

Коментарі

Читайте також

ГО «Побратими України» висадили вздовж вулиці Грушевського у Ковелі 40 липових саджанців

ГО «Побратими України» висадили вздовж вулиці Грушевського у Ковелі 40 липових саджанців
Учасники бойових дій в АТО започаткували екологічну акцію - «Посади дерево», в рамках якої уже посадили понад 200 фруктових та декоративних дерев у різних куточках Волині. Запрошують долучатися усіх бажаючих.