1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі обиратимуть директорів трьох шкіл, які стануть ліцеями

У Ковелі обиратимуть директорів трьох шкіл, які стануть ліцеями

27 червня відбудеться чергова сесія Ковельської міської ради. Обранці громади на засіданнях постійних депутатських комісій обговорюють питання, які внесено до порядку денного. Серед них — проекти рішень, що стосуються змін, передбачених реформуванням освіти в Україні. Йдеться про перейменування навчальних закладів, затвердження нових редакцій їхніх статутів та проведення конкурсів на посади керівників шкіл.

Через два місяці закінчуються строкові трудові договори (контракти) з директорами ЗОШ №1 та №7, а також НВК №11. Нагадаємо, що нині їх очолюють: Тетяна Миколаївна Донюш (ЗОШ №1), Валерій Олександрович Кубай (ЗОШ №7) та Галина Олексіївна Сидорук (НВК №11).

Починаючи з минулого року в Україні, згідно з новим Законом «Про освіту», директори шкіл приймаються на посади на конкурсній основі. Вони матимуть право очолювати заклад лише дві каденції, по 6 років кожна.

Подавати свою кандидатуру на посаду керівника втретє у той же заклад закон не дозволяє. Колишній директор зможе лишитися в цій же школі на іншій посаді, або ж претендувати на посаду керівника в іншому навчальному закладі. Конкурс на заміщення посад директорів відбудеться наприкінці серпня цього року.

Депутати розглянуть і проекти рішень, згідно з якими вищезгадані освітні заклади змінять свою назву. Це також передбачено Законом України «Про освіту». Загальноосвітні школи І-ІІІ ступеня №1 та №7, а також навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №11-ліцей» перейменують на заклади загальної середньої освіти «Ліцей №1», «Ліцей №7» та «Ліцей №11».

#Освіта #Депутати #СесіяМіськоїРади

Коментарі

Читайте також

У Ковельському промислово-економічному коледжі пролунав останній дзвінок ФОТО

У Ковельському промислово-економічному коледжі пролунав останній дзвінок ФОТО
Кращих студентів коледжу нагороджено грамотами та подяками за спортивні досягнення, активну участь у громадській діяльності та створення позитивного іміджу навчального закладу.